Svaigu augļu un ogu lietošana ikdienas uzturā
Vasarā augļu un ogu sezona ikvienam dod vislielākās iespējas ikdienas uzturu bagātināt ar svaigu augļu un ogu klāstu. Latvijas augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti, un eksperimentēt ar ogu un augļu veidiem gan starp ēdienreizēm, gan ēdienos un dzērienos.
Svaigi augļi un ogas ir gardi ne tikai vieni paši, bet arī tie spēj padarīt interesantas pat visvienkāršākās receptes. Uztura speciāliste Lizete Māldere uzsver: "jo īpaši karstās vasaras dienās, jāizvairās lietot uzturā treknus produktus, piemēram, kūpinājumus, krējumu ar tauku saturu virs 15 %, sviestu, treknu gaļu, speķi un citus šādus produktus. Tāpēc ir iespējams pagatavot vienkāršus augļu un ogu salātus, kuri organismam sniegs nepieciešamos vitamīnus un uzturvielas:
P.S Bildem ir ilustrativa nozime.