Sulīgā pilngraudu biskvītkūka !!!0
32
4
Sveiki Spocēni !!!
Šo Biskvītu var gatavot ne tikai no augstākā labuma kviešu, bet arī pilngraudu kviešu miltiem. Tas, protams, iegūst pavisam citu struktūru, kļūst rupjāks un smagāks, bet tajā pašā laikā ir tik daudz jaunu garšu – riekstaina, graudaina. Un kas gan vēl labāk rudenī iederas kā āboli, bumbieri un plūmes. Un krēms no pašmāju skābā krējuma (laba, 25%, jo tā taču ir kūka).
Sastāvdaļas:
8 olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti
120 g (apm. 8 karotes) brūnā cukura
180 g pilngraudu kviešu miltu
1/2 apelsīna miza, smalki sarīvēta
1/2 citrona miza, smalki sarīvēta
nedaudz vaniļas ekstrakta vai cukura
šķipsniņa jūras sāls
Biezenim:
280 g nomizotu ābolu, mazos gabalos
80 g Demeraras cukura
120 g žāvētu plūmju
1/2 citrona sulas
300 g nomizotu bumbieru, nelielos gabalos
Krēmam:
120 g brūnā cukura
400 g krēmsiera (vislabāk „Philadelphia”)
200 g skāba krējuma
100 g lazdu riekstu
Rezultāts:
1 liela kūka
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko vai izklāj ar cepamo papīru kūkas formu ar noņemamām maliņām, 25–27 cm diametrā.
Bļodā liec 4 olu dzeltenumus un sāc miksēt. Tad pa vienam pievieno pārējos dzeltenumus un, kad tas izdarīts, arī cukuru. Puto kādas 5 minūtes, līdz masa ir gaiša un daudz apjomīgāka. Tad pievieno apelsīna un citrona mizas, vaniļu un samaisi. Pievieno miltus un sāli, iemaisi.
Saputo olu baltumus vieglās putās (lai nekļūst sausi) un ar 3 piegājieniem iecilā dzeltenumā. Lej visu formā, liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 25 minūtes.
Izņem ārā un atdzesē 20 minūtes formā. Tad noņem formas malas un atdzesē pilnībā.
Kamēr cepas kūka, katliņā liec ābolus, bumbierus un plūmes. Pielej citrona sulu un pieliec cukuru. Vāri kādas 10 minūtes, līdz ir mīksti. Noņem no liesmas un nokās. Bet sulu neizlej.
Sablenderē masu un atdzesē.
Kad biskvīts padzisis, sagriez to 2 vai 3 daļās. Uz katras daļas uzlej sulu, kas notecēja no āboliem.
Gatavo krēmu. Liec bļodā krēmsieru un cukuru. Saputo kādas 2 minūtes. Tad lēnām pievieno krējumu un turpini putot, lai ir vijīgs un stingrs krēms.
Uz kūkas pamatnes liec pirmo biskvīta kārtu, uzsmērē daļu biezeņa un krēmu. Izlīdzini. Liec otru kārtu, uzsmērē biezeni, krēmu un izlīdzini. Liec trešo kārtu, uzliec biezeni plānā kārtā un nedaudz krēma. Izlīdzini. Uz tad uzliec pārpalikušo krēmu, līdzinot lēnām, lai tas nesamaisās ar biezeni un paliek balts. Ja gatavo ar divām kārtām, dari to pašu.
Uzber riekstus un liec ledusskapī, lai ievelkas vairākas stundas. Lai labi garšo !!!
Sarežģītība - Zema
Izmaksas - Vidējas
Sagatavošana - 10min.
Kopējais laiks 1h.
Ļoti izsmalcināta un garda kūka, iederēsies visa veida viesībās !!!