No rudzu miltiem un klijām. Mmm ņamma.
Stipro ļaužu pīrādziņi.9
176
0
Autora bilde
100ml silta ūdens izšķīdina1/2 no iepakojuma Rīgas raugu un 1 ēdamkaroti cukura un nedaudz sāls. Pieber glāzi rudzu miltu un apmaisa. (Pieņemts uzskatīt, ka glāze = 200ml)
Autora bilde
Glāzi piena uzsilda ūdens peldē un pienā ieliek ~ 100- 200 gr sviesta, lai izkūst. Kad padzisis pielej klāt raugam ar miltiem.
Reklāma
Autora bilde
Apmaisa un pieber glāzi kliju( jāņem vērā ka klijas pec dažām minūtēm uzbriedīs tāpēc miltus liekam klāt mazăk kā sākumā var šķist pietiekami) pagaidam dažas minūtes kad sāks celties mīkla.
Autora bilde
Autora bilde
Sagatavojam pildījumu. Šajā gadījumā kūpināta gaļiņa ar sēnēm un saujiņu lobītu un sasmalcinātu pistāciju. Bet, ja nu kādam kārojas asākas izjūtas var pievienot pa mušmirei vai kādai halocigēnai sēnei. - Es protams jokoju.
Reklāma
Autora bilde
Liekam iepriekš uzkarsētā krāsnī. Vēlamais cepšanas formāts : 200°C uz ~ 20 minūtēm.
Autora bilde
Labu apetīti.
Gatavojot klausījos Imelda May - it`s good to be alive, wild woman, road runner utt. Mani iedvesmoja šodien tieši šī mūzika.