Tātad, izbeigšu ēru ar meitenīgiem salātiņiem, ņuņīgam tortiliņam, kebabiņiem, ūķi-puķi sacepumiem. STEIKS. My way. Iepriecini savu sievieti, vai, lai cik neveikli tas neizklausītos 21.gadsimtā no vīrieša puses, arī vīrieti. Mammu, tēti, ōmi, pusbrāli, māsīcu 6tās pakāpes. Ja ir kāds pazīstams veģetārietis, tad pagatavo viņam arī steiku, un ja viņš atsaka, iepļaukā viņu ar to. Savadāk huļ* viņš nāk uz vakariņam, zinot ka būs steiks un atsakās, tu tur nop*sies pie plīts - stundu, kā nekā.
Sāksim ar to, ka - Es neesmu pavārs, gatavot es nemāku, bet
Mums ir nepieciešams:
1. Liellopa gaļas fileja. Šeit jau pēc izvirtības pakāpes un maka biezuma. Sākot no parastiem ribai, t-boun filejam, beidzot ar minjon un šato brain fileju. ( Paļubomu atradīsies kāds Mārtiņš Rītiņš, kurš piepis*sies pie nosaukumiem ).
Atceries:
Vienmer ņem svaigu liellopa gaļu. Ja nav iespējas paņemt svaigu atdzesētu, tad vai nu nepērc vai pērc tādu kura ir saldēta ar šokasaldēšanu, savadāk pie prastas sasaldēšanas un atsaldēšanas gaļa zaudes 60% no savas garšas. Ka arī pirms cepšanas steikam jābūt istabas temperatūrā.
2. Panna. Lai cik neveikli tas neizklausās tagad, bet jā. Steikiem vajag kā mininums pannu ar diezgan biezu dibenu. Ideāla gadījumā čuguna panna ar grilla robiem. Perfekta gadījumā vispar uz grilla. Bet mēs taisam mājas apstākļos. Kāpēc nevar ņemt parastu pannu, tāpēc kā nodegs nah*j tev tas steiks, apakšu pieraus klāt un cepsies visu laiku tik apakša. Čuguns uzņem lielu siltuma daudzumu un uztur to, tapēc tev pieraujas nedaudz klāt apakšu un cepjas iekša
3. Timiāns un Rozmarīns svaigā veidā. Kaltētā veidā timiānu un rozmarīnu vari uzdavināt savam veģetāru draugam, nevis izmantot steikam.
4. Sāls un pipari.
5. Parastais sviests un olīveļļa
6. Kartupeļi
7. Alus un Vīns.
Laikam viss. Sākam.