Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
6
741

Tātad, izbeigšu ēru ar meitenīgiem salātiņiem, ņuņīgam tortiliņam, kebabiņiem, ūķi-puķi sacepumiem. STEIKS. My way. Iepriecini savu sievieti, vai, lai cik neveikli tas neizklausītos 21.gadsimtā no vīrieša puses, arī vīrieti. Mammu, tēti, ōmi, pusbrāli, māsīcu 6tās pakāpes. Ja ir kāds pazīstams veģetārietis, tad pagatavo viņam arī steiku, un ja viņš atsaka, iepļaukā viņu ar to. Savadāk huļ* viņš nāk uz vakariņam, zinot ka būs steiks un atsakās, tu tur nop*sies pie plīts - stundu, kā nekā.

Sāksim ar to, ka - Es neesmu pavārs, gatavot es nemāku, bet

Mums ir nepieciešams:

1. Liellopa gaļas fileja. Šeit jau pēc izvirtības pakāpes un maka biezuma. Sākot no parastiem ribai, t-boun filejam, beidzot ar minjon un šato brain fileju. ( Paļubomu atradīsies kāds Mārtiņš Rītiņš, kurš piepis*sies pie nosaukumiem ).

Atceries:

Vienmer ņem svaigu liellopa gaļu. Ja nav iespējas paņemt svaigu atdzesētu, tad vai nu nepērc vai pērc tādu kura ir saldēta ar šokasaldēšanu, savadāk pie prastas sasaldēšanas un atsaldēšanas gaļa zaudes 60% no savas garšas. Ka arī pirms cepšanas steikam jābūt istabas temperatūrā.

2. Panna. Lai cik neveikli tas neizklausās tagad, bet jā. Steikiem vajag kā mininums pannu ar diezgan biezu dibenu. Ideāla gadījumā čuguna panna ar grilla robiem. Perfekta gadījumā vispar uz grilla. Bet mēs taisam mājas apstākļos. Kāpēc nevar ņemt parastu pannu, tāpēc kā nodegs nah*j tev tas steiks, apakšu pieraus klāt un cepsies visu laiku tik apakša. Čuguns uzņem lielu siltuma daudzumu un uztur to, tapēc tev pieraujas nedaudz klāt apakšu un cepjas iekša

3. Timiāns un Rozmarīns svaigā veidā. Kaltētā veidā timiānu un rozmarīnu vari uzdavināt savam veģetāru draugam, nevis izmantot steikam.

4. Sāls un pipari.

5. Parastais sviests un olīveļļa

6. Kartupeļi

7. Alus un Vīns.

Laikam viss. Sākam.

Apmērām tā tas izskatāsnbsp Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
1.

Apmērām tā tas izskatās.

 

Liellopa fileju sagriež... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
2.

Liellopa fileju sagriež diezgan resnos gabalos. 2-3 pirkstu biezumā. Protāms, ja esi powerlifters kurš spiež 340kg no krūts, Tev pietiks arī ar pusotru pirkstu.

Obligāti jābut asam nazim. Lai ar mazākam kustībam nogriezt gabalu. Savadāk varēsi līdz rītam to gaļu griezt, šī Tev nav vistas fileja, ko var ar lego kluci sagriezt.

Uzberam NORMĀLI sāli un... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
3.

Uzberam NORMĀLI sāli un piparus no abām pusēm. Ar vārdu - normāli, es domāju, vairāk par māāāāāāāziņu sķipsniņu pie zupiņas, lai tik manas jūtīgas gāršas kārpiņas nejustos apdraudētas. Tā ka bildē, ka pa visu galdu šķist sāls un pipari.

Uz katru gabalu pievieno... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
4.

Uz katru gabalu pievieno NEDAUDZ olīveļļas, un iesmērē. Iesmērē ar mīlestību, atceries visas filmas par massāžam, kuras esi studējis un ieeļļo šo gabaliņu.

Ka ar gaļu tiki cauri kā jau... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
5.

Ka ar gaļu tiki cauri, kā jau sievietei pēc massāžas, ļauj viņai atpūsties. Izmantoju jaunus kartupeļus, sagriež uz pusēm. Pa virsū uzber nedaudz garšvielu ( pēc paša izvēles, es liku kartupeļu kopējo garšvielu, or some shit like that. ) un mazu sviesta pikuci pa virsu. To visu uzliek uz pannas un liek krāsnī iekšā uz 180-190 grādiem. 

Uzliekam pannu Iesledzam... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
6.

Uzliekam pannu. Iesledzam uguni, samēra palielu. Tā lai neplosās uguns uz blakus mājam pa logu, bet arī lai karsē normāli pannu. Kā pārbaudīt vai panna ir pietiekami uzkarsēta steikam? Saslapini rokas un nokrati ūdens lāses uz pannas. Ja lāses sāk dejot frīstailu uz sakarsētas pannas. - Baum, ir laiks likt gaļu.

Uz pannas pievieno nedaudz... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
7.

Uz pannas pievieno nedaudz olīveļļas. Un liek gaļas gabalu cepties. Uzliek. Un viss. Neaiztiec. Nebaksti. Vari arī pat neskatīies uz viņu. 3-5 minūtem no katra sāna. Taka uzliec taimeri un skaties uz taimeri, lai nepap*stu laiku.

Ja gribi Medium Rare - 2-3 minūtem no katra sāna. 

Ja vēlies Medium - 4-5 minūtes

Ja sakārojas Medium Well - 5-6 minūtem.

However, viss atkarīgs arī no pannas uz kuras taisi.

Kad otrai pusei laiks pienāk... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
8.

Kad otrai pusei laiks pienāk pie 3:20 pieliekam nelielu sviesta pikuci. Sviests ļoti ātri pazudis, tāpēc laicīgi sagatavo timiānu un rozmarīnu un saliec kopā. Tālāk kā jau bilde parādīts. Iebakst izkausētā sviestā un pasmērē gaļu, to atkārto pāris reizes, lai timiāns un rozmarīns atdotu savu smaržu un nedaudz garšas.

Ir divi veidi cilvēku1 Kuri... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
9.

Ir divi veidi cilvēku.

1. Kuri steiku pēc cepšanas bāž iekšā krāsnī. Bet man tur, bļ*ģ, ir pirtnieki kartupeļi.

Ja liek krāsnī tad uz 90-100 grādiem, bez folija, uz kādam 10minūtem maximums.

2. Kuri steiku pēc cepšanas ietin folijā un dod viņam bišķin atdzesēties.

Ja tin folijā, tad arī mierīgi uz kādam 6-10 minūtem. Folijā viņš gatavojas ar to temperatūru, kuru vinš uzņēma cepjoties uz pannas, iegust savu rōōōōōzumiņu, nav ne jausmas vai ir tāds vārds + vēl sula no gaļas paliek gaļā.

Scaronī bildē... Autors: Intel Inside Steiks. Ar pamācību. Veģetāriešiem ienākt nav ieteicams. [MY WAY]
Autora bilde
10.

Šī bildē ir īpaši apdāvinātiem cilvēkiem, lai redz kā tas izskatās ietīts folijā. A to bļ*,kāds pat kaķi ir iebāzis mikrenē, redz - nebija instrukcijas.

Piebilde : Principā, steikam dod atdzesēties tik ilgi cik cepi viņu kopumā. 6-10min.

6
741
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [32]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
wtfs avatars
Medaļa MaģistrantsMedaļa MaģistrsMedaļa Doktorants
  wtfs 20.04.16 13:30
29
1

o, beidzot normāls ēdiens! citādi te bābas vien bulkas un zaļbarību pasniedz

wtfs avatars
Medaļa MaģistrantsMedaļa MaģistrsMedaļa Doktorants
  wtfs 20.04.16 13:50
18
0

atbildot uz MissElīna komentāru " A kur alu izmantoji? " es uzreiz sapratu, ka tas paralēlai lietošanai, lai jautrāk gatavojas

Anyia avatars
Medaļa MaskaMedaļa ZebraMedaļa Betmens
  Anyia 20.04.16 14:16
14
0

Tie apraksti... Pasmaidīju, paldies.

FuNkYmoNeY avatars
Medaļa Burvju klana biedrsMedaļa RecidīvistsMedaļa Ielej bračka!
  FuNkYmoNeY 20.04.16 14:12
11
0

atbildot uz MissElīna komentāru " A kur alu izmantoji? " Alus drošvien piedalijās "sagatavošanas darbos" kā palīglīdzeklis  

kapuracējs avatars
Medaļa MaģistrsMedaļa Dienas domaMedaļa Vilkaču klana biedrs
  kapuracējs 21.04.16 07:55  
8
0
Jāiet grils kurināt. Man šitie brīnumi labāk uz dzīvas uguns gatavoti garšo.
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.04.16 13:41  
8
0
A kur alu izmantoji?
kaķūns avatars
Medaļa Gada Spoks 2015Medaļa Gada SPOKS 2016Medaļa Gada SPOKS 2017
  kaķūns 20.04.16 17:43
6
0

Remzijs teiktu, ka steiks ir pārcepts,  bet tā kā man liellops vēmienu uzdzen, tad gaļa nemaz neizskatās slikta.

BlueDragon avatars
Medaļa TeamworkMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Dienas joks
  BlueDragon 21.04.16 07:59  
6
0
likās, ka kartupeļu šķirne ir bļ*ģ kartupeļi.
Intel Inside avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa KomiķisMedaļa Dienas joks
  Intel Inside 21.04.16 01:38
5
0

atbildot uz kaķūns komentāru " Remzijs teiktu, ka steiks ir pārcepts,&... " Tu gan salīdzināji, cilvēku, kurš izlīdot no vag*nas jau ir turējis Medium Rare steiku un mani, amatieri   

Pliiners avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  Pliiners 20.04.16 14:40  
5
0
Labi, ka tikko paēdu, savādāk atkal būtu jāskrien pie smukās kaimiņienes.
Weird Enough avatars
Medaļa Spoks
  Weird Enough 25.04.16 08:15  
5
0
Respect! Steiks pagatavots godam un rakstam bija humora piesitiens. Plusu nopelniji.
maarts avatars
Medaļa FledermausisMedaļa KlaunsMedaļa Veiksmes lāde
  maarts 25.04.16 07:28  
5
0
Instructions unclear. Dick stuck in fan.
Lestets avatars
Medaļa Gada SPOKS 2017Medaļa GremlinsMedaļa Gada SPOKS 2017
  Lestets 20.04.16 18:58
5
0

atbildot uz wtfs komentāru " o, beidzot normāls ēdiens! citādi te bā... " Kas tev pret zaļo, kā iepīpēt ta neko, a kā paēst, tā deguns jārauc. 

ki4inj avatars
Medaļa KaspisMedaļa DoktorsMedaļa Veiksmes lāde
  ki4inj 20.04.16 14:32
4
0

garšīgs vinariks

Volāns avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa MobiļņiksMedaļa Moderatora favorīts
  Volāns 21.04.16 08:37  
4
0
Katram spokos tādu humora izjūtu...😉👍
breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 21.04.16 18:05
4
0

atbildot uz Anonīms komentāru " Ceru neesi aizņemts. .. " Jau copēt nost taisies?   

Intel Inside avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa KomiķisMedaļa Dienas joks
  Intel Inside 22.04.16 00:52
2
0

atbildot uz Anonīms komentāru " Ceru neesi aizņemts. .. " Esmu   

ceipis12 avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Deputāts
  ceipis12 06.05.16 15:56  
2
0
Labs
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 21.04.16 08:21  
2
0
atbildot uz wtfs komentāru " o, beidzot normāls ēdiens! citādi te bā... "Es tev tulit karbonadi atsutisu!
minckis avatars
Medaļa Moderatora favorītsMedaļa SviestmaizeMedaļa Admins iesaka
  minckis 20.04.16 14:07  
2
0
Pa zorti!