Nepieciešamās sastāvdaļas:6 olas200g pūdercukura130g miltu130g sviesta130g tumšās šokolādes (ar vismaz 55% kakao)150g tumšās šokolādes glazūrai (parasti izmantoju Centrāltirgū pirkto melno šokolādi, tad torte nav tik salda)250g aprikožu ievārījuma
Spoku Torte6
208
3
Sākam ar to, ka atdalām olu dzeltenumu no baltuma, bet baltumus ārā nemetiet, tie būs vajadzīgi. Bļodā samaisām mīkstu sviestu ar pusi no dotā pūdercukura daudzuma. Tad pa vienam dzeltenumam iemaisām sviesta-cukura masā. Pēc katra dzeltenuma masa labi jāsakuļ.
Kad ar olām esam tikuši galā, ūdens peldē jāizkausē 130g šokolādes. Kā to izdarīt? Vajadzīgs lielāks trauks ūdens karsēšanai un mazāks trauks ar rokturi, kuru karstajā ūdenī peldināt. Šai mazajā traukā tad sametam gabaliņos salauzto šokolādi un kausējam, kamēr visi gabaliņi izkusuši. Šokolādei nedrīkst ļaut sākt vārīties! Izkausēto šokolādi izlejam mīklas bļodā un visu kārtīgi samaisām.
Reklāma
Ar mikseri saputojam olu baltumus kopā ar atlikušo pūdercukuru. Stingrās putas pa daļām reizē ar miltiem iecilājam mīklā (olu dzeltenums un šokolāde)
Ar šo soli mīklas gatavošana ir pabeigta. Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem un izliekam mīklu ietaukotā apaļā tortes formā. Pēc teorijas viducī ir jāiespiež iedobums, lai mīkla vienmērīgi paceltos.
Tortei jācepas 180 grādos apmēram 1 stunda. Gatavību pārbaudām ar koka iesmiņu. Kad torte gatava, tad iesmiņš pēc ieduršanas paliek sauss un tīrs. Gatavo torti izņemam no krāsns un izņemam no formas. Pēc tam pārgriežam torti uz pusēm – horizontāli, tā lai izveidojas divas tortes daļas. Apakšējo kārtu pārziežam ar aprikožu ievārījumu (ja ievārījums biezs, to uzsilda), uzliekam pa virsu otru kārtu un ar ievārījumu nosmērējam virsu un tortes sānus.
Reklāma
Tagad ķeramies pie glazūrai paredzētās šokolādes kausēšanas. To darām kā jau iepriekš aprakstīts. Ar izkusušo šokolādi pārklājam tortes virsu un sānus.
Labu Apetīti :):):):)