Sveiki, mīļie lasītāji, šoreiz piedāvāju jums šokolādes kūciņu Lieliska, šokolādīga kūciņa jebkuriem taviem svētkiem.
Sastāvdaļas:
Biskvīts:
100g melnā šokolāde,
150g mīksta sviesta,
175g pūdercukura,
3 olas,
1 tējk. vaniļas ekstarakta,
225g miltu,
1 tējk. cepamais pulveris,
1/2 tējk. soda,
2 tējk. kakao pulvera,
200ml saldā krējuma
Krēms:
100g melnā šokolāde,
200g mīksts sviests,
400g pūdercukurs,
1 tējk. vaniļas ekstrakts,
200ml piens
Gatavojam biskvītu:
1) Katliņā izkausējam 100g melno šokolādi.
2) Sviestu ar pūdercukuru saputo, līdz sviests gaišs. Pievieno 3 olas. saputo.
3) Pievieno vaniļas ekstraktu un izkausēto šokolādi, puto.
4) Pievieno saldo krējumu, saputo.
5) Miltus iesijā, pievieno cepamo pulveri, sodu un kakao pulveri. Visu kārtīgi saputo.
6) Divas kūku veidnes ietauko ar sviestu un pilda iekšā biskvīta masu.
7) Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Cep 25 minūtes.
Krēma pagatavošana:
1) Katliņā liek salauztu šokolādi un kubiņos sagrieztu sviestu. Izkausē.
2) Bļodā ielej pienu, pievieno 1 tējk. vaniļas ekstrakta, pūdercukuru. Visu saputo ar mikseri.
3) Piena masai pievieno šokolādes masu. Saputo.
4) Noliek uz 30 min. atdzist un sabiezēt.
Kad biskvīti atdzisuši, pilda ar krēmu un dekorē pēc sirds patikas.
Labu apetīti