local-stats-pixel

Šokolādes kūka 10

Čau. Šī recepte ir ņemta no interneta.

Ziniet, šī tiešām ir ļoti garšīga kūka, velnišķīgi laba kūka. Saku to, liekot roku uz savas godīgās sirds.
Nākamajā rītā, kad palikuši vien divi gabaliņi, un smaržo tikko vārīta kafija, skatos uz to un ēdu ar patiesu lepnumu – šī šokolādes kūka garšo lieliski un izskatās karaliski. Ir daudz garšīgu kūku, kas garšo ļoti labi, bet izskatās tā drusku bēdīgi vai garlaicīgi. Taču šo man nebūtu kauns nest kā ciemakukuli.
Protams, šīs kūkas gatavošanā laika patēriņš ir ilgāks nekā vienkāršam un garšīgam kēksam, kur visas sastāvdaļas atliek vien sajaukt un iešaut krāsnī, bet… šī ir ļoti garšīga un ārkārtīgi skaista šokolādes kūka, un virtuvē iztērētais laiks būs tā vērts.

Recepte
Kūkai nepieciešams
– 50 grami kakao pulvera
– 100 grami tumšā muskavado cukura
– 250 grami vāroša ūdens
– 125 grami sviesta, un vēl nedaudz formas ieziešanai
– 150 grami baltā cukura
– 225 grami miltu
– pustējkarote sodas
– pustējkarote cepamā pulvera
– ēdamkarote vaniļas ekstrakta
– divas olas

Šokolādes krēmam
– 125 grami ūdens
– 30 grami tumšā mukavado cukura
– 175 grami sviesta
– 300 grami tumšās šokolādes
– pāris tējkarotes dekoratīvo pārtikas pērlīšu

Vispirms jāatrod trīs bļodas un jāļauj cepeškrāsnij sasilt līdz 180 grādiem.

Pirmajā bļodā liek kakao, tumšo muskavado cukuru un pielej vārošu ūdeni. Samaisa, lai cukurs un kakao izšķīst, un noliek malā.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
20 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000