Sastāvdaļas
330 ml piena
1 glāze (225 ml) kakao pulvera
3 olas
1 gab. (100 g) šokolādes tāfelīte
1/2 glāze cukura
2 tējk. cepampulvera
150 g sviesta
1 tējk. vaniļas
1/2 tējk. sāls
Brokastu pārslas
Milti
Pagatavošana(30min)
1) Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz vienmērīga.
2) Atsevišķā traukā sakuļ kopā olas, cukuru un pienu. Iejauc visu sviesta masā.
3) Trešajā traukā sadala šokolādi mazos gabaliņos, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Samaisa un pievieno visu sviesta masai.
4) Uzsilda cepeškrāsni 180 - 200 °C (vecajām krāsnīm) vai 5-6 (jaunajām). Ieliek papīra formiņas traukā un ielej masu līdz pusei (cepšanas laikā masa uzpūtīsies). Pēc garšas var pievienot brokastu pārslas (cepšanas laikā tās iegrims līdz keksiņa vidum). Cep 20-25 minūtes.
5) Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedur līdz galam un izvelk. Ja pie zobu bakstāmā gandrīz nekas nav pielipis, tad ir gatavs.
Labu apetīti!
Šokolādes keksiņi1
24
2