Pagatavo iemīļotus našķus mājās un esi pārliecināts, kas tieši ir to sastāvā.
Šokolādes cepumi2
24 cepumi (apmēram)
Sastāvdaļas:
220g nesālīta sviesta (izkausēts un atdzesēts līdz istabas temperatūrai)
250g brūnā cukura
175g parastā cukura
300g miltu
¾ tējkarotes smalka jūras sāls
1 tējkarote dzeramās sodas
2 lielas olas
2 tējkarote vaniļas ekstrakta
340g vidēji saldu vai rūgtenu šokolādes gabaliņu
Pārslains jūras sāls
Instrukcijas:
Sajauc miltus, sāli un sodu vidējā bļodā. Noliec malā.
Lielā bļodā kārtīgi samaisi abus cukuru veidus. Ja ir kādi lieli vai cieti pikuči, tad saspied tos ar pirkstiem. Aktīvi maisot, pievieno izkausēto sviestu, kamēr iegūsti vienmērīgu masu, kas atlec no bļodas malām. Notīri bļodas sieniņas ar gumijas lāpstiņu.
Iemaisi cukura-sviesta masā olu. Notīri bļodas sieniņas ar gumijas lāpstiņu. Iemaisi otru olu un vaniļas esenci un atkal notīri bļodas sieniņas.
Iemaisi sausās sastāvdaļas un pievieno šokolādes gabaliņus.
Lai ceptu uzreiz:
Uzsildi krāsni līdz 190ºC. Kamēr krāsns sildās, paturi mīklu ledusskapī vismaz 10 minūtes. Ar saldējuma karoti paņem mīklu 50g bumbiņās un apber ar pārslaino jūras sāli. Cepumus uz cepampapīra liec ar 7,5cm atstarpi (apmēram 6 cepumi vienā pannā). Cep 10-14 minūtes, kamēr maliņas ir stingras un cepums kļūst viscaur zeltaini brūns. Ļauj atdzist 5 minūtes un pārliec uz metāla restītēm pilnīgai atdzišanai.
Lai ceptu pēc mīklas atpūtināšanas (ieteicamais variants):
Uzliec cepumu mīklas bumbiņas uz cepešpannas, tāpat kā iepriekšējā variantā, un kārtīgi notin ar pārtikas plēvi. Atdzesē vismaz 4h līdz 3 dienas. Tu vari mīklas bumbiņas arī sasaldēt aizvelkamajos maisiņos (līdz 1 mēnesim). Pusstundu pirms cepšanas, uzkarsē krāsni līdz 190ºC. Apber mīklu ar pārslainu jūras sāli. Cepešpannā ieklāj cepampapīru un cep 12-16 minūtes vai kamēr maliņas ir stingras un cepums kļūst viscaur zeltaini brūns. Ļauj 5 minūtes atdzist uz pannas pirms to pārliec citur.
Jo ilgāk mīkla atpūšas, jo izteiksmīgāka būs garša.
Kad esi izcepis cepumus , vari ieiet spokos un ēst cepumus pie reizes apskatot citus rakstus :)
Apskati arī šīs receptes: