Laba diena spocēni! Šo recepti iemācījos vēl kad strādāju restorānā un tagad arī mūsu mājās reizi pa reizei izcepju šito gardumu Kopsummā liekas, ka ķēpa liela, bet tā nav, tā ka mēģiniet taisīt augšā un ēdat veseli!
Snickerkūka4
Snickerkūkai nepieciešamie ingredienti uz parasto pannu (var redzēt 3.bildē) ir šādi:
1 paciņa digestives (graudu vai auzu) cepumi, ja liek "Selgas" cepumus, tad 1.5 paciņa;
200gr mīksts sviests;
5 olas;
180gr cukurs;
280gr skābs krējums;
50gr milti;
560gr mīkstais siers;
2 parastie "Snickers" batoniņi;
puscitrons
Cepumus saberž, sasit, saspaida - dara visu, lai viņi sabirtu drumstalās. Personīgi es izmantoju gaļas klapējamo āmurīti un dūšīgi saspaidīju pievieno mīksto sviestu un visu kopā sajauc, tāda superjauka masa, kas mazliet izskatās ne pēc kā sanāk
Iepriekš sagatavotā cepešpannā, kurā ielikts cepamais papīrs, klājam iekšā mīklu - izkārtojam, tā, lai tā būtu vienmērīgi pa visu pannu un ieliekam ledusskapī līdz finālam.
Nākamais solis - atdalam olu dzeltenumus no baltumiem (baltumus izmantos vēlāk). Dzeltenumus sajaucam ar cukuru, pievienojam skābo krējumu, mīksto sieru, citrona sulu (var mazliet arī miziņu ierīvēt) un miltus.
Samaisam visus iepriekšminētos ingredientus un liekam mierā uz dažām minūtēm. Pa to laiku saputojam olu baltumus līdz ir galīgi cieta masa. Atgriežamies pie olu dzeltenumu masas un olu baltumus iecilājam tajā. Kārtīgi izmaisam.
Gatavo masu lejam uz cepumiem. Masa ir diezgan pašķidra, bet uztraukumam nav pamata, tas viss būs smuki izcepies beigu galā.
Tagad galvenais ingredients - "Snickers". Es parasti ielieku viņus saldētavā pirms sāku gatavot pašu kūku un tad uzrīvēju sasalušu uz kūkas. Citā variantā var arī saspaidīt, samalt utt, galvenais, ka batoniņā viņš vairs nav. Pārkaisam pāri kūkai. Liekam cepeškrāsnī aptuveni 180*C un cepjam līdz virsiņa ir brūna un mazliet saplaisājusi.
Atdzesē kūku un sagriez. Lūk, šāds ir mans rezultāts - itkā parasta ceptā siera kūka, bet tomēr Snickerkūka, sātīga un garšīga
Vislabākais efekts no kūkas ir, ja to pārlej ar šokolādi un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām - delicious! Bon appetit!