Man palikuši 5 olu baltumi. Saputoju stingrās putās, pievienojot šķipsniņu sāls un 1/2 glāzi sukura. Pa to laiku smilšu mīklas pamatne jau puscepta. Gatava tā nav jāiuzcep, bet jābūt jau stingrai.
Biepiena masā iecilāju pusi no saputotā olbaltuma.
Biezpiena masu uzleju uz pusceptās smilšu mīklas (siltas).Dažādībai vienu ābolu pārkaisu pāri. Lieku cept vidējā temp.
Ar to varētu nobeigt šīsdienas stāstu tiem, kam pacietība beigusies, bet man vēl ir puse no saputotā olbaltuma. Pagājušā reizē, kad biezpiena kārta jau bija sastingusi, saputoto olbaltumu pārziedu pāri un ieliku vēl karstā cepeškrāsnī, ko pēc 5 min. izslēdzu un visam cepumam ļāvu krāsnī lēnām atdzist. Iznāca bieza, gaisīga trīskārtaina kūka, bet toreiz nenofotogrāfēju.
Šoreiz gribēju mazliet paekspermentēt ar krakovas masu: Saputoto olbaltumu liek'verdoša ūdens peldē, piesijā 3 karotes miltu un ar karoti nepartraukti maisa līdz masa sabiezē, tad pievieno sasmalcinātas apgrauzdētas mandeles. Kad biezpiena masa jau bija sastingusi, pārziedu pāri šo karsto krakovas masu un tāpat kā iepriekšējā reizē vēl ieliku atpakaļ karstā cepeškrāsnī, pacepu neilgi , tad izslēdzu un cepeškrāsnī ļāvu atdzist.