Sīpoli veselībai ir ļoti noderīgi! Izrādas, ka cepts sīpols var būt labāks par zālēm, kuras bieži ārsti izraksta bez ierobežojumiem!
Avots: internets.
Sīpoli veselībai ir ļoti noderīgi! Izrādas, ka cepts sīpols var būt labāks par zālēm, kuras bieži ārsti izraksta bez ierobežojumiem!
Avots: internets.
Jūs droši vien zināt par svaigu dārzeņu un zaļumu lielisku lietderību mūsu veselībai. Bet ir viens produkts, kas ceptā veidā ir daudz veselīgāks nekā svaigs, un tie nav kartupeļi. Neminēsim mīklas, bet pastāstīsim uzreiz – tas ir sīpols.
Tas gan arī svaigs ir ļoti vērtīgs organismam, lai gan daudzi no tā izvairās, jo nepatīk paliekošā pēcgarša mutē.
Zinot par sīpolu lietderīgām īpašībām, daudzi kļūdaini uzskata, ka to vērtīgas īpašības tiek samazinātas apcepšanas procesā. Tā nav patiesība, jo iztvaiko tikai ēteriskās eļļas, bet pēc sīpola uzturēšanās cepeškrāsnī visas tā dziednieciskās īpašības tikai pastiprinās.
Sīpoli veselībai: Kā pareizi cept sīpolus cepeškrāsnī?
Liela apcepta sīpola priekšrocība, ir tāda, ka viņam ir ļoti interesanta pikanta garša un tas ceptā veidā neatstāj nepatīkamu smaku. Tāpēc viņu bez bažām var ēst tiem, kuri dodas uz darbu vai satikšanos. Lai iegūtu maksimālu labumu no šāda neparasta ēdiena, vajag pareizi to pagatavot.
Cepat sīpolu tieši mizā, 100 –150 grādu temperatūrā 15-30 minūšu laikā. Vislabākajai labvēlīgai iedarbībai uz veselību jāapēd puse no vidējā lieluma sīpola, no rīta un puse, 2-3 stundas pirms miega. Varat izmantot arī to kā piedevu zivs vai gaļas ēdieniem. Tā ir ļoti garšīga kombinācija.
Un tagad mēs ķersimies pie šī izsmalcinātā ēdiena vērtīgām īpašībām.
Cepts sīpols. Noderīgas īpašības.
✓Īpaši vajag uzsvērt sīpolu lomu cilvēku ārstēšanai, kas cieš no cukura diabēta. Tā īpašības var samazināt un normalizēt glikozes līmeni. ceptu sīpolu sastāvā ir sērs, kas atbild par aizkuņģa dziedzera darba aktivizēšanu un pietiekamu insulīna izstrādi.
✓Sīpolu sastāvā ir arī dzelzs, kas nepieciešams cilvēkam, lai uzturētu tā orgānu darbībai.
✓Pneimonijas un bronhīta gadījumos, ceptu sīpolu aktīvi izmanto gan pieaugušo, gan bērnu ārstēšanā.
✓To vajag biežāk lietot ēdienā visiem, kuriem ir problēmas ar asins sarecēšanu.
✓Pēc infarkta vai insulta ārsti iesaka ēst ceptu sīpolu katru dienu. Viņš palīdz asinsvadiem attīrīt, atbrīvojas no aterosklerotiskajām plāksnēm.
✓Cepti sīpoli palīdz normalizēt asinsspiedienu, kā arī, lietojot ceptus sīpolus vieglāk pārciest migrēnu.
✓Ceptu sīpolu var ne tikai ēst, bet arī izmantot kā smēri. No ceptiem sīpoliem iegūto putriņu, var likt uz slikti dzīstošām čūlām un brūcēm, lai paātrinātu audu sadzīšanas procesu.
✓Kompresēm no šādiem sīpoliem ir laba antibaktēriāla iedarbība. Tos var izmantot, lai ārstētu hemoroiju, protams, ārsta uzraudzībā.
✓Regulāra ceptu sīpolu lietošana, var atbrīvot Jūs no daudzām kaitēm un veikt profilaktisku iedarbību.
✓Pirms jebkāda preparāta, līdzekļa vai metodes lietošanas noteikti konsultējieties ar ārstējošo ārstu!
Man garšo cepti sīpoli.
https://media.tenor.com/images/a8dcfd5a63b39f8cde4ae6ef7be18175/tenor.gif
Jums vajadzētu mēģināt atrast tādu darbu, kur vajag daudz runāt (rakstīt), bet maz vajag zināt un saprast. Varat mēģināt tikt par deputātu.
Nekādi nespēju uzminēt Jūsu vecumu. Ir divi varianti:
1. Esat ļoooti cienījamos gados, aizmirstat, kuras zāles kurai Jūsu slimībai izrakstītas - sakat, ka ārsti izrakstot zāles bez ierobežojumiem.
2. Esat pusaudža gados, nav nevienas un nekādas slimības. Domājat, ka citiem arī slimību nav - īsts brīnums, ka ārsti izraksta zāles. Ieslēdziet galvu! Jums pašam taču ārsti neizraksta nekādas zāles, ja jau slimību nav.