Laba diena. Gribi paēst siltu un garšīgu ēdienu, kuras gatavotas paša rokām? Tas ir iespējams!
Nepieciešams:
Kartupeļi
Šķeltie zirņi
Piens
Vistu aknas
Sīpoli
Ķiploki
Krējums
Salāti (man romiešu)
Redīsi
Laba diena. Gribi paēst siltu un garšīgu ēdienu, kuras gatavotas paša rokām? Tas ir iespējams!
Nepieciešams:
Kartupeļi
Šķeltie zirņi
Piens
Vistu aknas
Sīpoli
Ķiploki
Krējums
Salāti (man romiešu)
Redīsi
Viss nepieciešamais.
Kartupeļiem jābūt mazāk nekā zirņiem! Sagriež tos mazākos gabalos nekā parasti vārot, un liek vārīt kopā ar zirņiem līdz zirņi mīksti (neuztraucaties par mērcēšanu utt., viss izvārās ātri). Ik pa laikam jāpaņem nost putas, kas rodas nozirņiem.
Tikmēr samaļ aknas, sīpolus un ķiplokus. Sīpolus un ķiplokus liek pēc savām garšām. Kam garšo - liek vairāk. Kam negaršo - neliek nemaz.
Pēc tam iegūto masu apcep. Pievieno sāli, piparus.
Kad viss apcepies, pielej nedaudz ūdeni un krējumu. Vāra uz lēnas uguns, kamēr mērce paliek biezāka.
Salātiem sagriež salātlapas, redīsus. Pievieno krējumu, sāli un piparus.
Kad zirņi mīksti, nokāš. Pievieno pienu un blenderē visu kopā vai arī stampā ar stampu. Es atstāju tādā konsistencē, lai var just "zirni uz zoba". Pievieno sāli pēc garšas.
Gatavs!
Normalas pusdienas it seviski kad esmu darba un vel lidz ritdienai tik ilgi,un tikai maizites jaed...
izskatās pēc cietumnieku ēdiena,tas laikam tapēc ka esmu pārskatījies filmas.....
Vispār izskatās garšīgi...
Izskatās garšīgi Iesaku Tev uzcept rakstu par suši vai kādas kūkas gatavošanu :)
Tik latviski ēdieni, kā karstais suns, piemēram! Senie latvieši vienkārši tādus štopēja iekšā, ka prieks. Varbūt no sākuma paskaties, kas ir latvisks un kas nē, un tikai tad raksti, ka patīk latviski ēdieni.