Ļoti daudz cilvēku izdzirdot vārdus "siera kūka" nodomā, ka šī kūka pavisam noteikti ir sāļā kūka, bet tā nebūt nav taisnība. Ir vairāki veidi kā pagatavot saldu ceptu vai neceptu siera kūku.
Es šoreiz gatavoju saldo cepto siera kūku. Šī recepte nav ņemta no konkrēta recepšu avota, bet gan es pati to esmu salikusi kopā ņemot no dažādām receptēm, manuprāt, tikai to labāko.
Esmu gatavojusi šo kūku ļoti daudz reizes, visiem tā garšo un vienmēr tiek paprasīts otrs gabaliņš (uzskatu, ka tas ir liels komplimets kūkas gatavotājam). Tā nav pārāk salda (bet protams, ja kāds grib to taisīt saldu, tad tik uz priekšu). Jo šī ir mana ideāla recepte un, ja kāds kaut ko grib mainīt, dariet to, jo katram tomēr ir savādākas tās garšas izjūtas.
Šoreiz gatavoju kopā ar māsas meitiņu, tapēc dažās bildēs ir redzamas mazas,čaklas rociņas.
Pamēģiniet un nenožēlosiet (:
Manai ideālai siera kūkai bija nepieciešams:
Pamatnei:
1. 100g sviests
2. 6 ēdk. milti (daudzums ir atkarīgs no miltu briešanas pakāpes)
3. 1 ēdk. ūdens
4. 1/4 tējkarote kanēlis
5. 2 ēdk. cukurs
Krēmam:
6. 200g Bonjure (bet var izmantot krējumsieru - "Philadelphia", "Mascarpone", Bonjure vienkārši ir lētāks)
7. 200g klasiskais "Dzintars"
8. 3 olas
9. 4 ēdk. cukurs (protams, ja grib saldāku var likt vairāk)
10. 5-6 ēdk. skābais krējums
11. 1 ēdk. kartupeļu milti/ciete (var likt arī kukurūzas cieti)
12. 1 tējkarote vaniļas cukurs (ja pievieno vanilīnu, tad to liek ļoti, ļoti maz, savādāk kūka būs rūgta)
13. 1/2 citrons (miziņa un sula)
Virsai:
14. 2 ēdk. skābais krējums
15. 1/2 ēdk cukurs
16. vaniļas cukurs
17. dzērveņu vai brūkleņu ievārījums (tas būs jāpārsmērē kūkai tad, ka tā būs atdzisusi).
Kūkas gatavošanas ilgums ir ~1,5h (no šī laika kūka ir jācep ir 1h 10min).
Pašizmaksa ir ~ Ls 4,30, paradzēta uz 8-10 cilvēkiem.
Labu apetīti (: