Sveiki, zinu ka sieru kūku receptes ir daudz un dažādas, bet tomēr katrai ir sava odziņa. Ta nu es padalīšos ar Jums, ar sev zināmu receptīti. :)
Siera kūka ar mellenēm!4
Tātad, nepieciešamie produkti.
1. kārta (cepumu kārta) - viena paciņa SELGAS klasiskie cepumi 180 gr. ( man tādi nav pieejami, taka iztieku, ar to kas ir) 90 gr. sviests, un viena ēdamkarote cukurs.
2. kārta - viena paciņa philadelphias jeb maskarpones siers 200-250 g. (klasiskais) , 3 olas. (nav attēlā) , 150 ml cukurs. (talāk garša pēc izvēles liek klāt vai nu vaniļas cukuru jeb pierīvē citrona miziņu.) Un 125 g. mellenes.
3. kārta. - 400-450 ml. skābais krējums ( vislabāk 25 % RASA) un 100 ml. pūdercukurs, bet var likt arī parasto, nedomāju, ka ir liela atšķirība.
Tātad sasmalcinam cepumus pēc iespējas smalkāk, jo smalkāk, jo labāk. :) Izkausējam 90 g. sviestu un sajaucam visu kopā, pieliekot klāt vēl 150ml. cukuru. Un tad formiņā ieklājam cepampapīru un ieklājam masu, ar kādu citu priekšmetu var pieblietēt, lai ta kārtīgi. Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 minutēm, 180 grādos. Pēc tam ļaujam masai nedaudz atdzist, pirms lej virsū otro kārtu.
Kamēr apcepjas pirmā kārta, pa to laiku sajaucam masu otrai kārtai. Es no sākuma sablenderēju ogas un atsevišķi masu. Tātad iekšā iet trīs olas, philadelphias siers un 150 ml cukurs. ( P.S. šeit iet klāt ko katrs vēlas vai vaniļas cukurs jeb citrona miziņas, tas pēc katra pašas izvēles. )Visu kārtīgi saputojam, tā lai cukurs ir izkausis. Un tad sajauc ogas kopā ar šķidrumu un atkal ieputo. Liek cepties 180 grādos , kādas 30- 35 minūtes. P.S.S. ceturtē bildē redzama jau izcepusies otrā kārta.
Šīš bildes ir ļoti nekvalitatīvas, bet tam jau nau nozīme. Tātad 400-450 g. skābais krējums un 100 ml. pūdercukurs, visu saputojam un lejam virsū otrai kārtai. Un atkal iekšā krāsnī uz 10 minūtēm, 180 grādos.
Kūka praktiski gatava, pārberam skaisti odziņas un ļaujam uz kādu 1h-2h lai pastāv un kārtīgi viss sasūcās.