local-stats-pixel

Sastāvdaļas3

26 1
Sastāvdaļas 1.½ kg biezpiena 2. 2 olas 3. 25 - 75 g cukura (pēc vēlmes un atkarībā no biezpiena skābuma) 4. 50 g manna + nedaudz formas kaisīšanai 5. nedaudz margarīna vai sviesta (formas ieziešanai un sacepuma virsmas "ieziešanai") 6. šķipsniņa sāls (+ garšvielas, piem., rīvēta citrona miziņa; ja ir vēlme, var pielikt rozīnes un/vai sasmalcinātus riekstus - 2 ēd.karotes rozīņu vai 1ēd.k.rozīņu un 1 ēd.k.sasmalcinātu riekstu) Pagatavošana: 35 min.

1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ieliek vēsumā (ledusskapī), lai vieglāk būtu vēlāk sakult.

2. Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ.

3. Biezpienu sablendē vai samaļ (lai būtu viendabīga masa, ne katrs graudiņš atsevišķi) un pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem, samaisa. Visam pievieno mannu un izvēlētās garšvielas, piedevas.

4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un sakuļ stingrās putās. Sakultos olu baltumus lēni iecilā biezpiena masā.

5. Pirms masu liek cepamā formā, formu ieziež ar margarīnu vai sviestu, izkaisa ar mannu. Biezpiena masai virsū uzliek margarīna vai sviesta piciņas, liek sakarsētā cepeškrāsnī (aptuveni 160 C) un cep aptuveni 25-40 min.

Sacepumu var pasniegt ar saldu ogu mērci, ķīseli, krējumu, pienu... Ieteicams jau sākumā izdomāt, ar ko sacepums tiks pasniegts, jo no izvēlētā varianta ir atkarīgs sacepumā izmantojamais cukura daudzums un piedevas, garšvielas.

lai labi garšo!

Reklāma
26 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Ēmm un ēdiena nosaukums? Ir... nu labi, nekacināšu tevi nosaukumā nebija jāraksta vārds kuru tu tik tikko izfantazēji bet gan ēdiena nosaukums. Nu bet nepiekasos es tikai pamācu jo... jo... Lai nākošo reizi būtu labāks raksts un vairāk labu atsaukmju!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt