Jūlija beigās viesojoties Latvijā, pasaulē augstu atzītais bārmenis Salvatore Kalabrese (Salvatore Calabrese) labākajiem Latvijas bārmeņiem vadīja meistarklasi - tās laikā viņš iepazīstināja ar īpašiem kokteiļiem, kurus radījis pats slavenais S.Kalabrese. Piedāvājam arī Jums iepazīties ar dažiem no tiem – „Citrus Touch”, „Stoli Spicy Fifty” un „Maestro”.
Salvatores Kalabreses īpašie kokteiļi1
Kokteilis „Citrus Touch”
Nepieciešamās sastāvdaļas:
40 ml degvīna „Stoli Ohranj”
20 ml liķiera „Galliano”
75ml svaigas apelsīna sulas 15ml svaigas laima sulas
10ml cukura sīrupa
1 ½ passion augļa jeb marakujas zariņš svaiga estragona
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ievieto ar ledu pildītā šeikerī un enerģiski sakrata, lai estragons sadalītos un atbrīvotos tā garša.
Dzērienu divreiz izkāš caur sietiņu un pasniedz sulas (highball) glāzē, kas pildīta ar ledu.
Glāzi dekorē ar ¼ marakujas un estragona zariņu. Šim atspirdzinošajam kokteilim piemīt citrusa, augļu un piparotas garšas nianses, kas, savstarpēji apvienojoties, kokteilim piešķir bagātīgu un intriģējošu garšu.
Kokteilis „Stoli Spicy Fifty”
Nepieciešamās sastāvdaļas:
50 ml degvīna „Stoli Vanil”
15 ml „Monin” plūškoka sīrupa
15 ml svaigas laima sulas
10 ml „Monin” medus sīrupa
2 plānas šķēlītes sarkanā čili pipara
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ievieto šeikerī un strauji sakrata. Dzērienu izkāš caur sietiņu atdzesētā kokteiļa glāzē.
Glāzi dekorē ar sarkano čili piparu.
Kokteilim piemīt smalki veidots aromāts. Sākotnēji dzēriena garšā mijas saldās un skābenās nianses, savukārt pēc kokteiļa iemalkošanas tas rada spēcīgu, taču patīkamu pēcgaršu.
Kokteilis „Maestro”, ko speciāli zīmolam „Stolichnaya” ir radījis lieliskais bārmenis Salvatore Calabrese!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
50 ml degvīna „Stolichnaya”
20 mlzemeņu liķiera
15 ml svaigas apelsīna sulas
½ tējk. kļavu sīrupa
2 svaigas zemenes
Pagatavošana:
Zemes ievieto šeikerī un sasmalcina, pievieno atlikušās sastāvdaļas un ledu. Visu strauji sakrata. Dzērienu izkāš caur sietiņu atdzesētā kokteiļa glāzē.
Glāzi dekorē ar zemenes daiviņu, uz kuras uzliets nedaudz balzamiko etiķa – tā, lai tas notecētu un veidotu šauru līniju glāzes iekšmalā.
Šis kokteilis ir Salvatores Kalabreses „vārda brālis”, jo slavenais bārmenis tiek dēvēts arī par The Maestro. Dzēriena garšas buķeti veido saldu, skābu un augu nianšu brīnišķīgā kombinācija. Tas ir unikāls kokteilis no unikāla degvīna!