Par rudens- ziemas sezonas hītu tiek uzskatīts ķirbis. Tā kulinārais potenciāls ir tik liels, ka no tā var pagatavot gan vakariņas, gan gardumus.
Šodien jums piedāvāsim brīnišķīgu recepti skaistām ķirbju sukādēm- un tas ir lielisks veids, kā uzglabāt ķirbi.
Tātad, atrotām piedurknes un sākam!
Sastāvdaļas:
2 kilogrami ķirbis
0,5 kilogrami
cukurs
citrons
apelsīns
Pagatavošana:
Attīriet ķirbi no mizas, sagrieziet šķēlītēs. Tām nevajadzētu būt biezām un garām, biezums apmēram 5-10 mm. Ielieciet ķirbju gabaliņus katliņā.
Pievienojiet cukuru. Sagrieziet citronu un apelsīnu šķēlītēs ar visu miziņu un pievienojiet ķirbim. Atstāj, lai 12 stundas sasūcās.
Lieciet katliņu uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atkal ļaujiet 12 stundas savilkties. Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļaujiet tam atdzist.
Nokāsiet visu caur caurduri (sīrupu, starp citu, jūs varat dzert, atšķaidot ar ūdeni) un lieciet ķirbju gabaliņus žāvēties. Ja jums nav speciālā žāvētāja, lieciet visu cepeškrāsnī uz 100- 160 grādiem. Krāsnij vajadzētu būt nedaudz atvērtai.