Tātad šodien no dārza atnesu zemenes un izdomāju,ka kaut kas jāuztaisa..Atradu vieglu recepti,ceru,ka būs garšīgi.
Saldētas zemenes krējuma glazūrā.7
Tātad būs vajadzīga skābā krējuma paciņa,cepampapīrs, nedaudz vaniļas cukura un pēc garšas cukurs.Kā arī protams,ka zemenes.
Sakuļam krējumu un vaniļas cukuru kā arī parasto cukuru.Es daudz cukura neliku,jo tas katram pēc garšas.Nezināju cik ilgi jākuļ..darīju tā, lai ir viendabīga masa.lai nav tā,ka pil nost.
Nomazgājam zemenes un nogriežam kātiņus..
Uzliekam zemenes uz sietiņa,lai ūdens notekt un zemenes nav slapjas.Pa to laiku atrodam cepampapīru un paliekam tam apakšā kaut ko cietu. Es personīgi pirmajā reizē neņēmu daudz zemenes un netaisīju daudz krējuma masas,jo nezinu kā tas garšos.
Atrodam kādu puļķīti uz kura zemenes uzdurt,es pati atradu šādu deserta kociņu,bet var ņemt palīgā arī zobakstāmo.
Man pašai vairākas reizes tās zemenes tai krējumā aizpeldēja,tāpēc uztaisīju sava veida puļķīti.
Nu vairs nekas nekrita nost un varēja ķerties pie darba..Vis veicās daudz ātrāk un labāk,neviena zemene vairs nepeldējās.
Nu kad visas sadurtas un krēms beidzies var likt saldētavā uz nakti..Šobrīd varbūt neizskatās "delicious",bet pēc slapjiem pelmeņiem,bet ceru,ka garšos labi un rīt būs kārtīgi sasalušas.
PS.Ja jums paliek drusku krēms pāri,jūs varat darīt kā es darīju,es ar karotīti uzpilināju drusku virsū uz zemenēm,un pie reizes aizlāpīju zobakstāmā atstātās pēdas....
Ceru,ka rīt izņemšu un būs ēdamas..