Dekorēsim kūkas un tortes ar rozītēm.
Produkti: 1. zefīrs - divi bumbuļi (man labāk garšo skābais-zemeņu vai ābolu). 2. pūdercukurs -apm.100 gr.(samaļu padomju laiku kafijas dzirnaviņās cukuru) 3. tējkarote (nažagals) sviesta. No šāda produktu daudzuma iznāk apm. 15 rozītes, ja gatavojot jau daļu neizgaršo. Nav vajadzības fotogrāfijās rādīt lielo bļodu, kurā salieku visus produktus( rezervei atstājot apm.tējkaroti pūdercukura). Ar tīrām rokām visu sāku mīcīt un savelt vienā pikucī, kamēr izveidojas plastilīnam līdzīga masa. Ja būsi aizmirsusi pielikt sviestu, masa lips pie rokām. Ieber bļodas malā rezervēto pūdercukuru detaļu apviļāšanai, ja jutīsi tādu vajadzību. Tagad bļodu turi klēpī, skaties kādu seriālu un reklāmas laikā atceries bērnību kā no plastilīna veidoji visdažādākos krikumus. Lipinu rozītes, ar asu nazīti nogriežu taisnu apakšu ( kā sēnei kātiņu), lai var nolikt uz lēzena šķīvja vai dēlīša sacietēšanai. Šādas rozītes var ilgi uzglabāt. Šāda masa arī labi rullējama, var piemīcīt pārtikas krāsvielu un izgatavot arī dažādas lapiņas vai ziediņus. Ļauj fantāzijai vaļu!