Mīklai:
200 g miltu
3 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
tējkarote cepamā pulvera
125 g sviesta
Pildījumam:
200 g Lazdu riekstu vai citu riekstu pēc izvēles
200 g konfekšu «Gotiņa»
200 g sviesta
400 ml saldā krējuma
2 tējkarotes šķīstošās kafijas
Pagatavošana:
Mīklai visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā, pierīvē aukstu sviestu, sajauc mīklu, to liek uz stundu ledusskapī. Mīklu liek 25 cm diametra formā tā, lai veidotos maliņas. Cep 180 grādos 20 minūtes, līdz mīkla gaiši brūna.
Riekstus apcep uz pannas bez taukvielām, tad nedaudz sasmalcina (saujiņu atstāj veselus rotāšanai). «Gotiņas» sasmalcina. Katliņā uzvāra saldo krējumu, pieliek sviestu, konfektes un šķīstošo kafiju, visu vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, beigās pieliek riekstus. Atdzisušu mīklas pamatni pilda ar savārīto masu, rotā ar riekstiem, liek aukstumā atdzist.