Mīļi iesaucām par reņģītēm, tā mazliet latviskāk. Vistas nageti mājas apstākļos vai vismaz kas līdzīgs. Teikšu tā- sacepu daudz, pazuda jau tikko kā noņemot no pannas. Tā kā pati gaļu neēdu, vadījos pēc intuīcijas cik daudz viss jāber un ko jādara, bet galarezultāts visiem garšoja, nekādas diaerejas utt. (:
"Reņģītes" jeb Chicken McNuggets22
Nepieciešama vistas fileja. Es paņēmu aptuveni puskilogramu Ķekavas filejas, tik diemžēl gadījās diezgan cīpslainas.
Tātad, uz aptuveni kilogramu vistas filejas ņēmu 4olas, daudz skābā 20% krējuma un garšvielas. Visu kārtīgi sakūlu, samaisīju, lai viss būtu tādā puslīdz perfektā, olainā konsistencē.
Izmantoju speciālo Twins garšvielu maisījumu vistas gaļai un sāli,piparus, pētersīļus, bet to var aizvietot arī ar koriandru, timiānu, smaržīgajiem pipariem, vienkārši maltajiem melnajiem pipariem, sāli, pētersīļiem.. īsāk sakot ar garšvielām, kuras tev garšo vari salikt vnk tajā bļodā. Gan jau būs labi.
Pieaicinam ekspertu, kas uzrauga un testē gaļas kvalitāti.
Vistas fileju pārgriežam uz pusēm, lai tā ir daudz plānāka- labāk izcepsies. Sagriežam tādos garenos taisnstūrīšos.
Visu šito samaisam kārtīgi un atstājam uz kādu 1h+ ledusskapī marinēties, lai gaļiņa būtu daudz maigāka un labi varētu just tās garšvielas
Apviļājam baltmaizes rīvmaizē. Ja nevēlies pirkt rīvmaizi, panējumam vari piebērt vienkārši miltus, kārtīgi samaisīt un ar būs labi.
Liekam čurkstināties uz pannas. Noteikti vajadzētu izmantot lēnu uguni, lai gabaliņi neapdeg, bet gan kārtīgi izcepas arī pašā vidū. Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni, vienu biezāko gabaliņu izceļam un pārlaužam uz pusēm- ja apkārt ir balts, bet vidū rozīgs- nobāžam pannas tālākajā galā un pačurkstinām vēl, ja viss ir skaisti balts- liekam uz šķīvīša.
Un tāds ir gala rezultāts. Pat priekš manis izskatās super, kā ar Tevi?