Keksiņi sanāk ļoti garšīgi, visiem ģimenē un draugiem ļoti garšo. Recepte ir ārkārtīgi viegla un saprotama.
Sastāvdaļas, kas būs nepieciešāmas:
330 ml piena (labāk 2,5 %)
1 glāze kakao pulvera (glāze 250 ml)
3 vistu olas
1 šokolādes tāfelīte (100 g), labāk parastā piena, bez riekstiem, rozīnēm, visādiem pildījumiem utt.
1/2 glāze cukura (125 g)
2 tējkarotes cepamā pulvera
150 g sviesta
1 tējkarote vaniļas pulvera jeb vaniļas.
1/2 tējkarote smalkā sāls
300 g miltu
Piederumi:
Glāze ~250 ml (vai mērtrauks)
Elektriskais mikseris vai putojamā slotiņa
3 bļodas
Tējkarote
Nazis
Speciālās formiņas keksiņiem.
Gāzes/elektriskā cepeškrāsns
Katls vai liels trauks kur visu kopā miksēt lai iegūtu mīklu.
1. Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, jāpievieno 1 tējkarote vaniļas. Tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, kamēr masa ir daudz maz vienmērīga.
2. Atsevišķā traukā sakuļam kopā olas, cukuru un pienu. Iejaucam visu sviesta masā.
3. Trešajā traukā sadalam šokolādi mazos gabaliņos, pievienojam kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Samaisam vai labāk visu sasmalcinam + samaisam un pievienojam visu sviesta masai.
4. Uzsildam cepeškrāsni uz 180-200 (vecajām krāsnīm). Ieliekam formiņas traukā (starpības nav kādas formiņas silikona, papīra vai kādas citas) un ielejam masu.. Cept 20-25 minūtes.
Pārbaudīt vai gatavs var ar zobu bakstāmo, ar to jāiedur līdz galam un jāizvelk. Ja pie zobu bakstāmā gandrīz nekas nav pielipis, tad ir gatavs!
Labu apetīti!