local-stats-pixel

Recepte - ābolu un ogu cepumi3

Šoreiz gribu padalīties ar kādu ļoti vienkāršu cepumu recepti. Cepumi sanāk patiešām garšīgi, kā mazas šarlotītes. Es cepumiem pievienoju mellenes, tādēļ izskata ziņā tie nav sanākuši īpaši pievilcīgi, bet tomēr garšu tas nemaina. Ja cepumiem pievienosiet tikai ābolus vai kādas ogas, kas nekrāso mīklu, cepumiņi sanāks smuki zeltaini.


Nepieciešamās sastāvdaļas:
*4 olas
*120g cukurs
*vaniļas cukurs (var izmantot arī kanēli)
*200g sviests vai margarīns
*250-300g milti
*2tējk. cepamais pulveris
*3 palieli āboli
*ogas (dzērvenes, jāņogas, mellenes vai citas)


Pagatavošana:
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Izkausē sviestu.
Olas sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru vai kanēli. Pievieno izkausēto sviestu un samaisa mīklu. Mīklai piesijā miltus, kas sajaukti ar cepampulveri. Miltus labāk nemērīt, bet pievienot tik daudz, lai mīkla būtu kā biezs krējums. Mīklā iemaisa ābolus, ja vēlas, arī ogas.
Uz plāts izklāj cepampapīru. Ar karoti mīklu liek uz pannas, apmēram tādā daudzumā kā attēlā, jo cepšanās laikā mīkla izplūdīs.
Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175 grādos apmēram 15 minūtes. Kad cepumi gatavi, tiem pāri var pārbērt pūdercukuru. No šāda daudzuma man sanāca divas pannas ar cepumiem.

Reklāma
19 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Izskatās sapelējuši emotion    emotion  

3 0 atbildēt

Ļoti jocīgā krāsā cepumi emotion

1 0 atbildēt

to jau kāds ir ēdis emotion +

0 0 atbildēt