Nepieciešamās sastāvdaļas:
*4 olas
*120g cukurs
*vaniļas cukurs (var izmantot arī kanēli)
*200g sviests vai margarīns
*250-300g milti
*2tējk. cepamais pulveris
*3 palieli āboli
*ogas (dzērvenes, jāņogas, mellenes vai citas)
Pagatavošana:
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Izkausē sviestu.
Olas sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru vai kanēli. Pievieno izkausēto sviestu un samaisa mīklu. Mīklai piesijā miltus, kas sajaukti ar cepampulveri. Miltus labāk nemērīt, bet pievienot tik daudz, lai mīkla būtu kā biezs krējums. Mīklā iemaisa ābolus, ja vēlas, arī ogas.
Uz plāts izklāj cepampapīru. Ar karoti mīklu liek uz pannas, apmēram tādā daudzumā kā attēlā, jo cepšanās laikā mīkla izplūdīs.
Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175 grādos apmēram 15 minūtes. Kad cepumi gatavi, tiem pāri var pārbērt pūdercukuru. No šāda daudzuma man sanāca divas pannas ar cepumiem.