local-stats-pixel

Recepte: Ziemassvētku rausis. Ļoti garšīgi!1

Sviestu sakuļ ar cukuru.Siltu pienu sajauc ar etiķi un ļauj rūgt 5 minūtes.Sviestam pievieno olu,izsijātus miltus ar garšvielām,dzeramo sodu,iesalu un sarūgušu pienu vai paniņas,beigās pievieno rozīnes.Cepamo formu ietauko liek tajā cepamo papīru un atkal ietauko,formā liek mīklu .Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175*С - 60-75minūtes.Gatavību pārbauda,iedurot koka iesmiņu.Ja iesmiņš pēc izvilkšanas neaplīp ar mīklu,tad rausis ir gatavs. Rausi atdzesē,sagriež porcijās. Lai jums labi garšo! Paldies par uzmanību!

Sastāvdaļas:

sviests 150 g

ola 1

malt-iesals 165 ml

cukurs 200 g

rozīnes 140 g(sukādes vai aprikozes)

piens 250 ml (vai paniņas)

milti 375 g

kanēlis 1 ēdamkarote

muskatrieksts 1/2 tējkarotes,

krustnagliņas 1/2 tējkarotes

dzeramā soda 1 tējkarote

etiķis 6% 1 ēdamkarote

32 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Var jau rausi pasniegt ar... aaaaaaaaaa....... aaaa.... saldējumu vai putukrējumu. aaaaaa.. aaaaa.? Tev teksts aizmirsās? Ķēķa.lv reklamēšana gan neaizmirsās emotion 

2 0 atbildēt