Hei! Viens no maniem hobijiem ir gatavošana, tāpēc labprāt pievienošu recepti! Man pašai un visiem citiem šī "Saldā desa", jeb "Saldā brunete" garšo!
Tad.., SĀKAM!!!
(Fotoattēls ņemts no interneta, taču recepte ir mana)
Sastāvdaļas:
2 pac."Selga" cepumu (gaišo)
8+ marmelādes gabaliņi (tas pēc izvēles)
180g sviesta
2 olas
20 tējk. kakao
8-10 tējk. cukura
Cepampapīrs vai politelēna plēve
(Šīs sastāvdaļas vari izdalīt ar divi, ja vēlies mazāku porciju)
Pagatavošana:
1) Bļodā smalkos un lielos gabaliņos sadrupina "Selga" cepumus.
2) Marmelādi sagriež +- vienādos gabaliņos, tos labāk negriezt pārāk rupjus, bet pārāk mazus arī nevajag.
3) Marmelādi un "Selgas" cepumus ievieto vienā bļodā
4) Katliņā izkausē visu receptei atvēlēto sviestu.
5) Pievieno visu receptei atvēlēto cukuru un kakao.
6) Visu intensīvi maisa.
7) Atdala olu dzeltenumus no baltuma. Olu dzeltenumus pievieno klāt sviestam, cukuram un kakao, savukārt atdalītos olas baltumus sakuļ, līdz tie parvēršas par putām.
8) Pie masas pievieno ari sakulto olu baltumu, un visu samaisa. Tagad plīti var izslēgt.
9) Kad masa ir vienmērīga, tai klāt pievieno marmelādi un cepumus. To visu kopā kārtīgi samaisa, līdz viss ir salipis kopā.
10) Masu kārto uz cepampapīra vai politelēna plēves. Liek ledusskapī uz 3 stundām minimums. Vislabāk atstāt visu nakti ledusskapī. (Parasti pēc apmēram 4-5 h masa ir ideāla un gatava ēšanai.)
Lai, labi garšo!