Izcepu garšīgo rabarberkūku "Rasiņu"
Kāpēc tāds nosaukums "Rasiņa"???
Tāpēc, ka pēc izcepšanas, kad kūka jau ir gandrīz atdzisusi veidojas garšīga, zeltaina cukura rasiņa.
Sastāvdaļas:
200g sviesta
6 olas
2 glāzes + 2 ēd.k. miltu
2 glāzes cukura
2 ēd.k. skābā krējuma
500g biezpiena
1 paciņa vanilīncukura
300 - 400g rabarberu
Kad viss bija gatavs izdarīju secinājumus:
1. Vajag lielu formu, man nebija tik liela cik vajadzēja. Un tāpēc apakšiņa nebija kārtīgi izcepusies un man vajadzēja cept stipri ilgāk par 2X 20 minūtēm.
2. Jābūt uzmanīgam ar tiem olu baltumiem, jo man sanāca viņi stingrā masā nevis putās, jo bija trāpījies kāds olu dzeltenumiņš. Bet rezultātu tas neizmainīja.
3. Kūka jaēd, kad viņa ir atdzisusi, jo krēms vēl ir karsts un nav sabiezējis tāpēc arī tek ārā. Un ja jūs šo kūku ēdīsiet, kad tā būs atdzisusi tad parādīsies garšīgās rasas lāsītes! :)