Nepieciešamās sastāvdaļas:
500 g plūmju (aptuveni) 175 g mīksta sviesta 175 g brūnā cukura (demerera) 3 olas 1 tējk. cepamā pulvera 175 g miltu 50 g tumšās šokolādes 50 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana:
Piecas plūmes atliek malā, pārējās sagriež smalkos gabaliņos. Cepeškrāsni sasilda līdz 160 grādiem.
Sviestu saputu ar cukuru, putojot pa vienai pievieno olas. Iesijā miltus un cepamo pulveri, visu viegli samaisa. Pievieno mandeļu skaidiņas (var būt veselas vai viegli sakapātas), smalki sakapātu šokolādi un sagrieztās plūmes, kārtīgi samaisa mīklu. Apaļā veidnē ar noņemamām malām ieklāj cepamo papīru vai to ietauko ar sviestu (manas veidnes diametrs 26 cm). Mīklu lej veidnē, pa virsu kārto atlikto plūmju pusītes.
Veidni liek sakarsētajā cepeškrāsnī, cep aptuveni 50 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Pirms izņemšanas no veidnes, kūku nedaudz atdzesē.