Sveiki! Pašlaik ēdu pusdienas un nolēmu aši uzrakstīt kādu vienkārši pagatavojamu recepti. Pašlaik skolā ļoti saspringts laiks, kas draud izvērsties vēl saspringtāks, jo drīz jau tuvojas sesija. Šī iemesla dēļ ar bloga rakstīšanu neiet kā gribētos, jo nepietiek laika garākiem rakstiem. Ļoti gribu uzrakstīt par Haruki Murakami un apsolu to izdarīt tiklīdz radīsies tāda iespēja. Bet tagad par recepti.
Ja īpaši nevēlos neko gatavot, bet gribas kaut ko garšīgu, bieži izvēlos pagatavot kaut ko no Tešlas kārtainās mīklas. Protams, labāk jau ir mīklu gatavot pašam, bet kārtainās mīklas gatavošanai ir nepieciešams ilgs laiks. Šoreiz es izvēlējos pagatavot cepumiņus no kārtainās mīklas. Šeit aprakstīšu divus variantus.
Šoreiz sastāvdaļu daudzumus nerakstīšu, jo tos var izvēlēties pēc vajadzības.
Nepieciešams:
Tešla kārtainā mīkla (izmantoju 4 dzeltenās mīklas plāksnes- 2 vieniem cepumiem, 2 otriem)
Sviests
Olas (izmantoju vienu olu pārziešanai)
Cukurs
Kanēlis (izmantoju Dansukker kanēļa cukuru)
Pagatavošana:
1. Vītnītes
Mīklu sagriež garenās strēmelēs, strēmelei pa vidu iegriež ar nazi (skat. attēlā) un augšējo daļu izvelk cauri vidum.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, uz kura izkārto šīs vītnītes. Blodiņā sakuļ olu un ar otu pārziež cepumus, pārkaisa cukuru un kanēli (vai kanēļa cukuru) atkarībā no tā, cik saldus šos cepumus vēlaties. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep tik ilgi, līdz mīkla uzpūšas un kļūst zeltaini brūna.
2. Gliemezīši (kas atgādina mazas kanēļmaizītes)
Ņem vienu Tešlas plāksni un pārziež to ar mīkstu sviestu, pārkaisa ar cukuru un kanēli (vai kanēļa cukuru). Taisnstūra garāko malu rullē uz iekšu līdz galam.
Kad iegūstam šādu desiņu kā attēlā, ar nazi sagriežam to mazākos gabaliņos. Iegūstam mazas rozītes jeb gliemezīšus.
Aizspiež galus, lai cepšanas laikā tie neattītos vaļā. Tāpat kā iepriekšējos cepumiņus, kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un apziež ar olu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz tie kļūst brūni.