Sveiki! Šī būs mana trešā recepte šeit spokos, tāpēc ceru, ka Jums patiks. :)
Nepieciešamās sastāvdaļas un to daudzums.
Bešamela mērcei :
30 - 40 g sviesta
30 - 40 g miltu
aptuveni 1/2 piena ( vai: puse - piena, puse - vistas buljona)
sāls, melnie pipari
Boloņas mērcei ( manā ģimenē ļoti ciena gaļu, tādēļ es to ņēmu veselu kg, bet ja Jums, gribas mazāk, tad droši varat ņemt mazāk, bet tad arī tomātu daudzums mainās)
eļļa pannas ietaukošanai. (apmēram 4 ēdamk.)
1 sīpols
2 ķiploku daiviņa
1 kg maltas cūkkgaļas ( var būt arī liellopa, vai maisījums, kas kuram vairāk patīk)
sāls, melnie pipari
600 g tomātu gabaliņu (lietošanai gatavs produkts)
Pašai lazanjai
lazanjas plāksnes (tik cik nepieciešams, lai trīs reizes noklātu Jūsu izvēlēto pannu, kur cepsiet Lazanju)
Boloņas mērce
Bešamela mērce
6 - 8 ēdamk. sarīvēta Parmas siera ( Ja Jums Parmas siers negaršo, vai nav izdevības tikt pie tāda, tad varat izvēlēties arī cietu sieru, man personīgi parmas siers neīpaši garšo, tāpēc es izvēlējos Krievijas sieru, jo tas ir maigāks)
sviests veidnes ieziešanai
sviesta piciņas virsmas pārklāšanai