Sveiki! Rādu ko māku! Izdomāju, ka konkursam vajag izvirzīt tieši šo recepti. Kuram gan negaršo šokolādes cepumi... Ceru, ka atzinīgi novērtēsiet recepti.
Diemžēl fočēts ar kartupeli
Sveiki! Rādu ko māku! Izdomāju, ka konkursam vajag izvirzīt tieši šo recepti. Kuram gan negaršo šokolādes cepumi... Ceru, ka atzinīgi novērtēsiet recepti.
Diemžēl fočēts ar kartupeli
Nepieciešams:
*120g mandeļu;
*60g miltu;
*1 tējkarote cepamā pulvera;
*0,25 tējkarotes sāls;
*60g saldkrējuma sviesta;
*450g tumšās šokolādes;
*350g cukura;
*4 olas;
*1 tējkarote vanilīncukura;
*100g tumšās šokolādes;
*100g krējuma šokolādes
Mandeles ber uz pannas un apgrauzdē (aptuveni 5 minūtes). Noliek atdzist.
Karstā ūdens peldē izkausē 450g tumšās šokolādes un sviestu. Kad šokolāde izkususi, noliek malā nedaudz atdzist.
Nelielā bļodiņā kārtīgi samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
Lielākā bļodā saputo olas ar cukuru. Puto kādas 5 minūtes. Pievieno vanilīncukuru.
Pie masas pievieno izkusušo šokolādi un kārtīgi samaisa.
Tad pieber miltu maisījumu un visu atkal kārtīgi samaisa, bet vien tik daudz, lai masa ir viendabīga.
Ar nazi sasmalcina 100g tumšās un 100 g krējuma šokolādes, rupji sakapā riekstus.
Sakapāto šokolādi un riekstus pievieno masai un atkal kārtīgi izmaisīt. Masu uz 30 min. ielikt ledusskapī.
Izņemam masu no ledusskapja un liekam uz plātes piciņas. Neaizmirstiet uzlikt cepam papīru! Šaujam iekšā krāsni, kura uzstādīta uz 180 grādiem. Cept apmēram 13 minūtes (tas atkarīgs no cepumu lieluma). Katru reizi lieku vienu plāti krāsns vidū, lai cepumi tiktu pienācīgi apcepti no abām pusēm.
Pff...šokolāde gandrīz 700 gramu vajadzīga, lai saceptu šokolādes cepumus? kāda vaina ēst šokolādi uzreiz? nav ko ķērnāties. Un tagad man nāksies pirmoreiz mūžā kādai receptei likt "-".