Quesadilla ar jaunlopu, sieru un pašgatavotu gvakamoli
Priekšvārds;
Neatkāpšos no gatavošanas un turpināšu ar meksikāņu virtuvi. Iepriekš rakstīju par uzkodu Fajita ar vistu, iespējams, ne pats veiksmīgākais raksts, bet jāturpina izglītoties gan man, gan jums ;)
Arī šī recepte ir iedalāma pie uzkodām, tā ir viegli pagatavojama un varen feini garšīga. Piedevām klasiskās gvakamoles pagatavošana :)
Paredzēts 3-4 pers. | Laiks: 40-50min
-----------------------------------
Quesadillai:
4 lielās kviešu tortiljas
400g. malts liellopa šķiņķis
3ēd.k. konservētas kukurūzas vai/un pupiņas
200g. Čederas siers
6. ēd.k tomātu mērces
1/2 tējk. kumin sēklas
2 tējk. zaļie-asie pipari
Sauja zaļie lociņi
Eļļa, sāls
---------------------------------------
Gvakamolei:
2 vidēji avokado
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. kinza (lapu koriandrs)
Sāls
1ēd.k. Citrona vai laima sulas
-------------------------------------------------