Interesants, garšīgs un viegli pagatavojams saldais ēdiens, angliski- Custard Caramel Pudding. Tā pagatavošani nevajag daudz līdzekļus un laiku.
To var pamēģināt pagatavot ikviens, kam mājās ir panna un karstumizturīgie trauciņi.
Interesants, garšīgs un viegli pagatavojams saldais ēdiens, angliski- Custard Caramel Pudding. Tā pagatavošani nevajag daudz līdzekļus un laiku.
To var pamēģināt pagatavot ikviens, kam mājās ir panna un karstumizturīgie trauciņi.
Tātad, to visu vajadzēs, lai pagatavotu pudiņu 2 personām:
Karamelei:
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote ūdens
2-3 ēdamkarotes karsta ūdens
Olu pudiņam:
2 olas
250 ml piens
5 ēdamkarotes cukura (var arī likt 4ēd.k cukura un 1ēd.k. vaniļas cukuru)
nedaudz sviesta, ar ko iesmērēt trauciņus
Parocīgā metālā bļodiņā ieber cukuru un ielej ūdeni, uz mazas un lēnas uguns maisa līdz cukurs sāk karamelizēties un paliek viegli brūns.
Tas prasa nedaudz pacietības....Pa to laiku uzvāra ūdeni, un noliek tā lai tas būtu pa rokai, jo līdzko cukurs noņemts no plīts ir jādarbojas ātri un ļoti uzmanīgi. Tas viss ir ļoti karsts un labāk būtu uzvilkt cimdiņu.
Noņem cukuru no plīts un divos līdz trīs piegājienos uzlej uz cukura karsto ūdeni. Tas sāk sprakšķēt un burbuļot, un būtu vēlams turēt tālāk no sevis.
Karamelizēto cukuru sadala divos trauciņos.
Tad var sākt gatavot pašu pudiņu.
Sakuļ divas olas.
Pēc tam liek sildīties pienu ar cukuru, uzvārīt nevajag, tikai maisot uzkarsēt, lai izkūst cukurs.
Lej uz sakultajām olām un labi samaisa.
Un lej trauciņos.
Apklāj katru trauciņu ar alumīnija foliju.Liek pannu uz plīts, pannā klāj kādu plānu kokvilnas lupatiņu vai dvielīti, un piepilda pannu ar karstu ūdeni, tā lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
Vienmēr esmu gribējusi uztaisīt pudiņu, bet nevienu sakarīgu recepti nevarēju atrast. Tavējā izskatās awesome, būs kādreiz jāpamēģina ;)
Viegli uztaisāms pudiņš viņi teica.
Pamēģini viņi teica.
Tā es peisvilināju visu virtuvi.