Sastāvdaļas pamatnei:
300 grami miltu, 200 grami sviesta, 100 grami cukura, šķipsniņa sāls.
Sastāvdaļas pīldijumam:
500 grami no kauliņiem attīrītu plūmju, 3 olas, vaniļas cukurs, 100 mililitri skābs krējums, 4 ēdamkarotes parastā cukura.
Sastāvdaļas pamatnei:
300 grami miltu, 200 grami sviesta, 100 grami cukura, šķipsniņa sāls.
Sastāvdaļas pīldijumam:
500 grami no kauliņiem attīrītu plūmju, 3 olas, vaniļas cukurs, 100 mililitri skābs krējums, 4 ēdamkarotes parastā cukura.
Šādi izskatās sastāvdaļas!
Kamēr mīkla "atpūšas", sagatavo plūmes. Tā kā ir ziema, tad izmantoju saldētas plūmes, tāpēc šoreiz tās jau laicīgi vajadzēja izņemt no saldētavas, lai atlaižas. Taču, ja plūmes ir svaigas, tad tās ir jāpārgriež uz pusēm un jāizņem kauliņi. Tālāk tiek sagatavota masa, ar kuru tiks pārliets pīrāgs. Olas samaisa ar cukuru, paciņu vaniļas cukura un skābo krējumu.
Kad ir pagājušas minētās 30 minūtes, mīkla tiek vienmērīgi ieklāta veidnē, izveidojot uz augšu aptuveni 3 cm augstas maliņas. Mīklu viegli sadursta ar dakšiņu.
Liek iepriekš 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Tad izņem laukā, uz mīklas izkārto plūmes un pārlej ar sagatavoto pildījumu.
Pīrāgu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 35 minūtes. Un viss, pīrāgs gatavs! Ticiet man - kūka ir tik garšīga, ka pati kūst uz mēles!
Nezini, šito pasākumu ar žāvētam uzbriedinātām plūmēm nevar taisīt?
un..tu esi čalis,vai nē? :D