.Mīklai vajag:
Milti 700 gr
Biezpiens sveramais 500gr
Olas 2 gab.
Eļļa vai kausēts sviests 200gr
Cukurs 200gr
Cepampulvers 30gr (1 paciņa)
Pildījumam vajag:
Cauraugusi kūpināta gaļiņa ~ 700gr
Sīpoli 5-6 gab.
vai
Ievārījums saldskābs 1 litrs
vai
Biezpiens ~ 700 gr
Cukurs 150 gr
Pīrādziņi bez rauga mīklas17
60
0
Ēdot nemaz nevar atšķirt no parastiem rauga mīklas pīrādziņiem.
Gatavošanas laiks: mīklai 20 min., gaļas pildījumam 0.5h,
pīrādziņu gatavošana 10 min. un cepšana 35 min. (1 plāts)
Porcijas: sanāk 3 plātes ~ 48 pīrādziņi.
Reklāma
Bļodā iesit olas un samaisa ar cukuru
Pielej eļļu vai sviestu un samaisa.
Tad pievieno biezpienu. Labāk pirkt graudaino biezpienu, nevis paciņās. Graudiņi dod interesantu mīklu un arī mitruma mazāk.
Reklāma
Kad masa samaisīta, iesijā miltus un pieber cepampulveri.
Rūpīgi samaisa, kamēr vairs sausus miltus bļodā neredz. Mīkla iznāk diezgan stingra un labi lec nost no rokām. Ja biezpiens bijis slapjāks, vajadzēs vēl miltus piebērt.
Vismaz uz 1 stundu liek ledusskapī, vai vēsumā. Ja ledusskapī, tad kaut kas jāuzliek virsū, kāds kastroļa vāks vai šķīvītis, lai mīklas virskārta nesakalst.
Ledusskapis ir ļoti labs žāvētājs.
Reklāma
Kamēr mīkla nostāvas, var sagriezt gaļiņu un sīpolus.
Cep karstā pannā. Vispirms liek gaļu, lai drusku iztek tauciņi un tad pievieno sīpoliņus. Tā kā kūpinātās gaļiņas vienmēr jau ir sasālītas, tad sāli bērt nevajadzētu. Saceptam pildījumam ļauj atdzist.