Miltus sajauc ar sāli un kausētu sviestu,lēnām pievieno ūdeni,visu samīca.Mīklu liek maisiņā uz 60 minūtēm(to tur uz galda).Sagrieztus sīpolus apcep eļļā ar garšvielām. Sagrieztus kartupeļus un zirnīšus uz pannas,katru atsevišķi eļļā apcep.Dārzeņus samaisa ar apceptiem sīpoliem,pievieno tiem sāli un piparus.Mīklu sadala porcijās,izveltnē ovālu plāceni,to pārgriež uz pusēm vienu maliņu samitrina ar aukstu ūdeni un sāk veidot turziņu,tad to pilda ar pildījumu,un atkal samitrina maliņu ar ūdeni un aizspiež maliņas ciet.Pīrādziņus cep uz pannas,sakarsētā eļļā no visām pusēm.Samosus arī var pildīt ar augļiem (āboli,ogas) Lai labi garšo!Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
Pildījums:
sīpols 1/2
baziliks 1/6 tējkarotes
koriandrs1/6 tējkarotes
sāls 1/2 tējkarotes
vārīti kartupeļi 350 g
saldēti zaļie zirnīši 150 g
eļļa cepšanai
Mīkla:
sviests 50 g
auksts ūdens 175 ml
milti 450 g
sāls 1/2 tējkarotes