Pasākumu sāk ar to, ka pataisa 300- 500 gr ķiršu par alkoholiķiem. Ja rīt gribas cept torti, tad ķirši jau šodien ir kārtīgi jāpiedzirda, pārlejot ar brendiju, lai viņi kārtīgi sasūktos vismaz 12 stundu garumā . Man gan nācās iztikt ar visādiem erzaciem- čerešņām un kaut kādu ogu maisījumu, jo pērnie ķirši no saldētavas pēc kārtīgas piedzirdīšanas jau ir ņēmuši nelabu galu, nokļūdami barības ķēdes pedējā posmā, bet jaunie aprīlī parasti vēl nav ienākušies. Bet bij labi arī tā.
Piedzērušies ķirši4
Te ir no vakardienas brendiju piesūkusies kompānija- čerešņas un skābumam upenes, jāņogas un zemenes. Notecinam sietiņā lieko šķidrumu, pietiek viņiem žūpot, un pārkaisām 50 gr cukura, lai saldāka atlikusī dzīve....
Izcep biskvītu no 5 olām, 200 gr cukura, 10 gr vanilijcukura un kakao- miltu maisījuma. Es ieberu glāzē 3 ēd kar kakao bez kaudzītes un tad glāzi līdz augšai pieberu ar miltiem.
Process notiek tā- papriekš saputo dzeltenumus ar cukuru un vanilijcukuru, tad uzmanīgi iecilā saputotus olas baltumus, tad iesijā un iemaisa kakao- miltu maisījumu.
To visu liek ar cepampapīru izklātā tortes formā, cepampapīru sasmērē ar kaut ko taukainu, jo ir ļoti svarīgi netraumēt biskvīta maliņas. Cep 180 grādos pusstundu
Ar asu nazi uzmanīgi nogriež biskvīta virsiņu, un ar karoti uzmanīgi izņem biskvīta iekšpusi, līdz izveidojas tāda kā bļodiņa- kā bildē.
Bļodiņas iekšpusi nedaudz samitrina ar brendiju, kurā mirka ogas.
Rezultātam ir jāizskatās apmēram tā.
Tad biskvīta bļodiņā liek kārtu maisījuma, kārtu ķiršu
Tad vēl maisījumu, vēl ķiršus un beigas pārtklāj ar visu, jas palicis.
Tad pārklāj ar nogriezto biskvīta augšdaļu
Izkausē 2oo gr šokolādes un samaisa ar 6 ēd kar piena. Ar iegūto krēmu pārsmērē torti un rotā ka nu fantāzija darbojas un talanti atļauj.