Pica "Mammā miā". Domāju, ka pat itāļi nogaršojot šo picu, sauktu: "Mamma miā, cik garšīgi!" Šī tomēr nav itāļu klasiskā pica. Šī ir latviešu pica ar svaigiem dārza labumiem - sīpolu lociņiem, dillēm, sīpoliem.
Sastāvdaļas:
Picas pamatnei:
🍕 25 g svaigā rauga,
🍕 500 ml piena,
🍕 2 ēdamk. cukura,
🍕 šķipsna sāls,
🍕 4 ēdamk. krējums,
🍕 2 ēdamk. eļļa,
🍕 milti ( pievieno pakāpeniski).
Picas mīklas sanāk daudz, mums sanācas divas plātnes. Ja nevēlas tik daudz, var likt 200 ml piena.
Picas pildījumam:
🍕 šašliku tomātu mērce,
🍕 sīpolu lociņi,
🍕 2 lieli sīpoli,
🍕 dilles,
🍕 cauraudzīts,
🍕 400 g krievijas siers.
Pagatavošana:
1) 500 ml piena uzsildam mikroviļņu krāsnī uz 30 sek. 700w. Pienam jābūt siltam ne karstam. Pievienojam 25 g raugu un 2 ēdamk. cukura. Gaidām, kad raugs atdzīvosies un sāks putoties.
2) Kad raugs atdzīvojies, pievienojam šķipsnu sāls, 4 ēdamk. krējumu, 2 ēdamk. eļļu. Kārtīgi izmaisām. Eļļa un krējums nepieciešami mīklas mīkstumam.
3) Visbeidzot sākam pievienot miltus. Miltus pievienojam tik daudz, kad mīkla gandrīz nelīp pie rokām. Uzsedzam dvielīti un ļaujam mīklai pacelties. Var novietot siltākā vietā, es to izlaidu.
4) Sagriežam visas pildījuma sastāvdaļas: cauraudzīti sagriežam mazos salmiņos, sīpolu ripiņās, sasmalcinam dilles, sīpolu lociņus.
5) Kad picas mīkla pacēlusies, kārtojam to cepampannā. Ieklājam vispirms cepampapīru vai kārtīgi ieeļļojam/iesviestojam. Es gatavoju šoreiz kvadrātīgu picu, bet jūs varat apaļas, lielas, mazas un kā sirds vēlās.
6) Picas pamatni ieziežam ar šašliku tomātu mērci. Kartojam cauraudzīti, tad sīpolu riņķus, dilles un sīpolu lociņus. Liekam cepeškrāsnī uz 15 - 20 min 200 grādos, līdz mīklas maliņas paliek zeltaini brunākas.
7) Pa to laiku sarīvējam sieru un pēc 15 - 20 min. uzliekam to un pacepam vēl 5 - 10 min. Un "Mammā miā" pica ir gatava Var piedzert klāt kvasiņu - veselības dzērienu.
Labu apetīti!
#mammamiapica #pica #picasrecepte #recepte #receptes #idejupasaule #idejupasauleyoutube
Pica "Mammā Miā"3
100
1