Šodien uznāca luste uztaisīt pelmeņus....
Reklāma
pielejam eļļu
un tgd pats atbildīgākais moments-ŪDENS. Svarīgi ir ieliet tiesi tik cik vajadzīgs,savādāk būs psc... :D man vajadzēja apm 100ml
sākam visu mīcīt-process pretīgs,bet tā vērts.
Reklāma
kārtīgi esam visu samīcijuši,mīkla vairs nelīp pie rokām un bļodas,tad pienāk kārta viņu dauzīt-Jā,Tu nepārlasijies,mīkla ir JĀDAUZA cik vien spēka-kpc? Lai izsistu no mīklas lieko gaisu ;)
apkaisam izdauzīto mīklu ar miltiem,uzliekam mīklai ''galvā'' maisiņu un uz stundu liekam ledusskapī.
pa to laiku kamēr mīkla bij stāvējusi ledusskapī,sataisam malto gaļu-kārtīgi izmīcam,pierīvējam klāt sīpolus,pieberam garšvielas un ieliekam ledusskapī uz min 30-40...
Tālāk mums vajadzēs parikti pelmeņu taisīšanai-ja nau izlīdzēsimies ar glāzi.
Tātad izrullējam mīklu cik vien plānu iespējams,nostiepjam pāri ''peļmeņņicai'' un pildam iekšā mazas gaļas bumbiņas...
Reklāma
kad sapildīts,rullējam otru mīklas kārtu lai ir ko pa virsu pārvilkt ;) tālāk pāri ''peļmeņņicai'' ar mīklas rulli no visas sirds rullējam ;)
apgāzām ''peļmeņņicu'' otrādāk un mums izbirst smuki pelmeņi,sakārtojam uz dēlīša un bliežam iekšā saldētavā ;)