Picas tā netaisa! Šis ir fiksais variants, bet tehnika tāpatās ir nepareiza.
Jebkurā gadījumā pēc mērces uzklāšanas ir siers, kas rada tādu kā spilvenu. Pareizi, ka pieminēji, ka vajag ņemt kādu kūstošo sieru, bet iztikt ar vienu sieru labāk nevajag. Rimčikā ir pieejams mozarella siers par nelielām naudiņām. Sākumā sarīvēt nedaudz holandes sieru un pa virsu uzlikt vēl nedaudz mozarellu, lai "spilvens" ir pufīgāks.
Tālāk jāieminās par kečupu. "Vienalga kāds" sistēma nederēs. Par kečupu vispār ir jāaizmirst. Vislabāk ir ņemt tomātu pastu un ja tā ir nedaudz par biezu, tad atšķaidīt to ar nelielu ūdens daudzumu un pielikt klāt oregano vai piparus (atkarīgs no tā, cik pikanta mērce jums patīk).
Nedaudz vairāk par šķiņķi - vislabāk ir ņemt to, kas pārdodās uz svaru. Man personīgi patīk RIMI zemnieku šķiņķis, jo tam ir interesanta garša un ir atbilstošs picu cepšanai. Var iztikt arī ar salami, tikai tad ir jāņem "vārītais" salami, jo tas neizkalst tik ļoti kā kūpinātais.
Ananāsi aļa "da jebkādi". Muļķības! Vislabāk ir ņemt svaigu ananāsu, jo tas nav peldējis sīrupā trejdeviņas nedēļas un cepot tas nepaliek tik brūns. Ieteicams ir pievienot ananāsus pēdējās minūtēs, lai nepiesvilst.
Īsāk sakot - šādi picu taisa tikai iesācēji un rezultāts nav tas acij tīkamākais.