local-stats-pixel

Pēcpusdienas našķi pie tējas - smalkmaizītes un pica3

Šeit būs divas receptes. Manuprāt, raksta nosaukumu man vajadzēja izmanīt uz - našķis, kad iegribās kaut ko uzkost, bet nu ...

Sāksim ar receptēm, sākumā smalkmaizīšu un pēc tam picas recepte.

Smalkmaizītēm mīkla :

50g sviests vai cepšanas margarīns
150ml piens
1 ēd.k. cukurs
Naža gals sāls
1/4 daļa presētā rauga
250g milti

Sviestu izkausē katliņā, pievieno pienu, cukuru un sāli. Maisa lai cukurs izšķīst, atdzesē, lai piens ir silts, bet ne karsts. Iedrupina raugu, izšķīdina. Pievieno bļodā ar miltiem, izmīca. Zem dvielīti siltā vietā uzraudzē aptuveni 30min.

Mīklu sadala 2 daļās. Katru daļu izrullē, apsmērē ar izkausētu sviestu. Uz vienas uzber cukuru un magones. Uz otru - cukuru un kanēli. Aizrullē ciet. Sagriež gabalos. Katrai daļai, apakšu aizspiežu ciet.

Katru apsmērē ar olu. Cep 15min 180 grādos.

Magoņu maizītēm var uzlikt kausētu šokolādi.

No šī sanāk diezgan maz maizītes, ja vēlas vairāk vai ir jācienā daudz ciemiņu - visas sastāvdaļas var dubultot.

Picas mīkla :

6 ēd.k. silts ūdens
8 ēd.k. milti
1 tējk. cukurs
1/2 tējk. sāls
1/4 daļa presēta rauga
2 ēd.k. olīveļļa

Glāzē sadrupina raugu, pievieno cukuru un ūdeni. Samaisa atstāj un kādu laiku.
Bļodā pie miltiem pievieno sāli, eļļu un ieraugu. Kārtīgi izmīca.
Zem dvieļa uzraudzē 30min.

No šī daudzuma sanāk 1 liela pica.

Lai pica sanāktu sulīga un nekas nekristu nost, vispirms uz mīklas smērē tomātu mērci, tad liek sieru un tad - ko sirds kāro. Es liku vakardienad vistas šašliku, nedaudz žāvētu cūkgaļu, marinētus gurķus un nedaudz sīpolu.

Cep 200 grādos 10min.

Reklāma
98 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt

Gardi. emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt