Pastas salāti ir garšīgs, barojošs un praktisks paēdiens. Tikko gatavotu to var ēst siltu, bet var arī atdzesēt un ēst vēlāk. Es šos parasti sataisu vakarā nākamās dienas pusdienām. Ar sastāvdaļām var variēt pēc sirds patikas un iespējām. Tādējādi man katru reizi sanāk nedaudz savādāk, atkarībā no tā, kas pieliekamajā atrodams.
Šis konkrētais ir vienam cilvēkam paredzēts. Jo vairāk ēdāju, jo attiecīgi vairāk visa jāliek klāt.
Makaronus labāk ņemt tos, kas ir trubiņveidīgie. Spageti un spagetiveidīgie nederēs. Citas formas var ņemt, bet mana pieredze rāda, ka trubiņas vieglāk ēst, respektīvi, nomedīt ar dakšiņu, un labāk izskatās salātos.
Pastas salāti nenozīmē, ka jāsavāra pilns katls ar pastu. Tā ir tikai viena no sastāvdaļām.
Manas sastāvdaļas šoreiz
Makaroni, 2 saujas
Ķiršu tomātiņi, 6 gab.
Parmas šķiņķis
Cukīni
Rukola
Sāls
Pipari
Olīveļļa
Zaļumi, ņēmu pa nedaudz no bazilika un to pētersīļa
Makaronus uzvāra sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Es vāru uz aci, protams. Uzvāru ūdeni, piemet brangu šķipsnu sāls un, kad ūdens burbuļo, iemeru makaronus. Salātiem ir labāk, lai makaroni ir vairāk cieti kā mīksti, jo no pārējām sastāvdaļām un eļļas būs šķidrums, kas viņos sasūksies. Ja būs pārāk mīksti, tad nākamajā dienā pusdienās būs makaronu biezenis, nevis salāti.
Kad makaroni gatavi, nolej ūdeni un sajauc kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Sāli un piparus pēc vēlmes un patikas. Pārlej eļļu un pārber ar zaļumiem. Ņam ņam ņam