Līdz šim neviens Latvijā mītošs mazbērns arī vārda dienā pagaidām man nav palicis bez našķa. Nekas nav vienkāršāks par ruleti. Kattreiz mēģinu arī kādu jauninājumu vei uzlabojumu. Kā tas izdevās šoreiz - ieskaties bildēs!
Līdz šim neviens Latvijā mītošs mazbērns arī vārda dienā pagaidām man nav palicis bez našķa. Nekas nav vienkāršāks par ruleti. Kattreiz mēģinu arī kādu jauninājumu vei uzlabojumu. Kā tas izdevās šoreiz - ieskaties bildēs!
Kad 4 olas saputotas ar 4 ēdamkarotēm miltu un citrona apelsīna majas garšvielu no burciņas, piesijāju 3 ēdamkarotes miltu un 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes bez kaudzes. Visu viegli izcilāju.
Uz cepamā papīra izklāju vienmērīgā kārtā apm. 3/4 biskvīta masas. Pāpalikumam piesijāju 1ēdamkaroti kakao pulvera. Masa nokrāsojas brūnā krāsā un iegūst kakao garšu. To izklāju divās rindās virs gaišās masas.
Cepu sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes apm. 200 grādu temperatūrā.
Pēc cepšanas atdalu no cepampapīra un ļauju atdzist līds istabas temperatūrai.
Visu biskvītu tūlīt pārziežu ar ievārījumu, lai tas neiekalst un vieglāk rullējas.
Samīcu bļodiņā pūdercukuru, pikuci sviesta, vienu zefīra bumbuli un sablenderētus iecukurotos cidoniju biezumus skābumam.
Nupat samīcīto zefīra masu saveļu desiņā un novietoju biskvīta galā, kas rullējot būs ruletes centrā. Vēl parīs joslās lieku no burciņas manu iepriekš sagatavoto vārīto krējuma krēmu. Labi būs, ja šādi izklāts biskvīts būs nesatullēts vismaz stundu, lai savelkas un rullējot nelpaisā.
Sarullētu atstāju ietītu papīrā un nolieku vēsumā, lai savelkas.
Greznošana. Izmantoju to pašu vārīto skābā krējuma krēmu, ko nedaudz atsildot, piekausēju nedaudz tumšo šakolādi. Ar tumšo krēmu vispirms noziežu ruleti, izlīdzinu un sasvītroju ar dakšiņu. Pakausēju baltās šokolādes čipsus un sasvītroju ar baltām svītrām. Ar tumšo krēmu vēl dažas dekoratīvas svītriņas. Puķītes ir no neizkausētajiem baltās šokolādes čipsiem ar iecukurotu dzērvenīti vidū.
Tuvplāns.
Rulete griezumā. Piparkūkas pirmo reizi mēģinu dekorēt ar balto šokolādi.