Tā kā zemeņu laiks jau ir pilnā plaukumā, tad nodomāju pameklēt kādu gardu recepti.
Nepagāja ilgs laiks, kad atcerējos par Itāļu desertu "Panna Cotta", kāpēc gan lai,ko tādu nepagatavot no pašmāju gardajām zemenēm? :)
Starpcitu, recepte ir ļoti vienkārša un labs rezultāts varētu sanākt pat vissliktākajam pavāram! :D
Nepieciešamās sastāvdaļas(8 porcijām):
500g zemenes + ar rezervīti dekorēšanai
500g Mascarpones krēms
100g cukurs ( es izvēlējos pūdercukuru, lai vieglāk izkustu)
1 tēj.k. vanilīna cukurs
15g želatīna
Zemeņu mērcei: (slinkie var iztikt arī bez mērces)
100g zemenes
400g pūdercukurs
svaiga piparmētra vai citronmelisa dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Zemenes sablendē kopā ar cukuru līdz iegūta viendabīga masa.
2. Zemeņu un cukura masai pievienojam klāt Mascarpones krēmu. Saputojam līdz viendabīgai masa. ( Es jau nevarēju atturēties pagaršot šo kārumu :D)
3.Atsevišķā taruciņā ielejam auksto ūdeni, kurā ieberam iekšā želantīnu. Pagaidam 5min līdz tas uzbriest.Pēc tam želatīnam pievienojam nedaudz karstu! (ne vārošu) ūdeni. Maisam līdz želatīns izkūst un nav vairs manāms.
4.Iegūto želatīnu iemaisam zemeņu masā. Kārtīgi samaisam.
5.Salejam pa trauciņiem, kur nu katram ērtāk un tīkamāk un liekam ledusskapī uz pāris stundām iekšā, lai mūsu saldais ēdiens sastingst.
---
Zemeņu mērce:
1.Zemenes nomazgājam un noņemam kātiņus.
2.Zemenes ieberam kādā trauciņā, pievienojam pūdercukuru un sākam blenderēt.
3. Mērce gatava
Liekam visu pa trauciņiem, zemeņu želejai pārlejam pāri zemeņu mērci un izdekorējam ar piparmētras vai citronmelisas lapiņām!
Volā, gatavs! Varam ēst. Labu apetīti! :))
Nebija taču tik sarežģīti, vai ne?:)
Video noskaņai.
Panna Cotta ar svaigām zemenēm12
77
0