Šeit būs netradicionālas un interesantas kūku sastāvdaļas.
Negaidītas kūku sastāvdaļas.12
Coca-cola. Ir daudz recepšu, kurām tiek pievienota coca-cola. Pārsvarā lieto šokolādes kūkās.
Sālīta cūkgaļa. Šo sastāvdaļu iesaka mēģināt tikai īstiem gaļas cienītājiem. Un protams visās sāļajās kūkās.
Asie pipari. Pārsvarā kūkām pievieno meksikāņi un dienvidamerikāņi.
Majonēze. Liek klāt siera kūkām (saldajām), kuras ir jācep. Galvenais ir nepielikt par daudz.
Pievienojot majonēzi kūka ir mitrāka un tai ir interesantas garšas nianses.
Plastmasas rotaļlietas. Šo sastāvdaļu pievieno pārsteigumu kūkām. Latviešiem šī tradīcija nav sveša - nereti pīrāgos tiek iecepta kāda poga - atradējam veiksme.
Sāļie krekeri. Ja jums liekas, ka kūkās lieto tikai cukuru, tad jūs kļūdāties. Saldo cepumu vietā pievienojot sāļos, nokļūsiet vēl nepieredzētās baudas virsotnēs. (Te laikam darbojas likums - kur liec sāli, liec arī cukuru - un otrādi)
Makaroni. Kreatīvam kūku meistaram makaroni nav noslēpums, bet tomēr šo sastāvdaļu biežāk izmanto tieši sāļajās kūkās.
Tofu. Veģetārs siers, gatavots no sojas pupiņām. Lieto siera kūkās (saldajās).
Tomātu sula. Lieliski mitrina kūku, piešķir krāsu. Lieliski sader kopā ar kanēli un dažādiem pipariem.