Esam varonīgi izcīnijuši mīklas gatavības stadiju :) tai jābūt elastīgai un mazliet taukainai...
Sadalam mīklu puslīdz vienādos bumbuļos un liekam ledusskapī vismaz uz 2-3h "atpūsties"
Esam varonīgi izcīnijuši mīklas gatavības stadiju :) tai jābūt elastīgai un mazliet taukainai...
Sadalam mīklu puslīdz vienādos bumbuļos un liekam ledusskapī vismaz uz 2-3h "atpūsties"
Pagājis noteiktais laiks un mēs varam sākt cepšanas-rullēšanas procesu. Izņemam vienu bumbuli no ledusskapja,un sasildam to,lai mīkla kļūtu elastīga. Kad tas ir izdarīts sākam rullēt mīklu,pēc iespējas plānāku
Izrullējam pēc iespējas plānāku un liekam uz plāts,var dursīt ar dakšiņu,bet es iegriezu ar nazi. Tas jādara tāpēc lai mīkla neuzpūšas.
Šaujam iekšā cepenē,200°C uz 10 minūtēm.
P.S - PĒC KATRA KORŽIKA OBLIGĀTI ATDZESĒJAM PLĀTI,SAVĀDĀK MĪKLA METĪSIES KUNKULĪ!
Lūk tādai ir jāiznāk pamatnītei un te neliela PIEBILDE - ļoti uzmanīgi noceļam ''koržiku'' no plāts,jo krožiki ir ļoti trausli un plīst burtiski tiem pieskaroties....
Tā lūk esmu sacepusi visus koržikus,ķersimies pie tortes salikšanas...
p.s. kopā jāsanāk apmēram 7-9 "koržikiem"...
pirmā kārta:
apakšā koržiks
tad krems...
p.s. kūkai vajag 8 koržikus,visas drupačas un 9. koržiku samīcam lai būtu ar ko apbārstīt kūku :)
Tie kuriem nepatīk pārāk saldas tortes,starp kārtām vēl var iesmērēt kādu skābu ievārijumu,vai vienkārši svaigas blenderētas ogas..
Lūk gatavs Napaleons,teikšu godīgi šoreiz ar dekorešanu neaizrāvos.
Lai labi garšo :)
Cik ilgi jāievelkas?
Un kas lūdzu ir "koržiks"? Vienkārši - kūkas kārtas nevis kkāds dīvains atvasinājums no krievu valodas.
Kā jau rakstiju,kūka veidota pēc receotes kuru manā ģimenē izmantojam jau 50 gadus. Man vārītais krems pie sidrs neiet...