Varbūt daudz nezin, kas ir nachos? Nachos ir tāds feins ēdiens, kura pirmssākumi ir meklējami tālajā Meksikā. Daudz neskaidrošu kas un kā. Tie kas vēlas uzzināt – prom uz Wikipediu izglītoties, bet pārējie – droši var ieapzīties ar recepti.
Sastāvdaļas:
- 1/2 kg liellopu maltā gaļa (var cūkgaļu un vistas gaļu, taču ar liellopu gaļu man garšo vislabāk);
- 1 paka ar tortilla čipsiem (kurkurūzu čipsi), izskatās šādi, rimīti pie garšveilām ir atrodama (nekādā gadījumā neņemt ar siera vai citām garšām – tikai ar papriku/asos);
- 1 konservētas pupiņu iepakojums;
- 1 konservētas kurkurūzu iepakojums;
- 1 neliels sīpols;
- 1 paprika;
- tomāti;
- čilli saldi asā mērce (atrodama turpat balkus pie kukurūzas čipsiem);
- tie, kas nemīl asus ēdienus – būs ideāla ķīnas saldskābā mērce ar ananāsiem no Spilves;
- parastais siers (~200 gr);
- krējums;
- visādas garšvielas;
+ mazie, asie pipariņi (pēc izvēles)
Uzliek uz mazas uguns cepties liellopu gaļu, pievienojot lēnām klāt visādas garšvielas. Manā gadījumā bija pipari, koriandrs, drusku sāls, unversālā garšviela, vistas gaļas garšviela un pikantā garšviela un sīpoli. Nevajag aizmirst ieslēdgt arī cepeškrāsni, lai iesilst.
Kamēr gaļa lēni cepas, sagriežam zmalkos gabalos papriku un tomātus. Tos kopā samaisa ar kukurūzām un noliek malā.
Tad seko ķēpīgākā daļa – sablenderēt pupiņas, lai tās būtu viendabīgā masā. Man blendera nav un es izmantoju veco, labo koka stampu un pēc neilga mirkļa pupiņas jau ir vienmērīgā massā. Neizskatās gardi, taču tā vajag.
Sarīvē visu sieru. Jo vairāk, jo labāk, jo garšīgāk.
Nevajag aizmirst par gaļu uz pannas. Ap šo laiku gaļai jau vajadzētu būt gatavai. Ja nav, tad drusku uzgaida, kamēr “nogatavojās”.
Sastāvdaļas sagatavotas. Ņemam cepešpannu un tajā izberam visu iepakojumu ar čipsiem, tā lai tie ir vienmērīgā kārtā. Pāri čipsiem vienmērīgā kārtā izklājam liellopu gaļu. Pēc tam tādā pašā vienmērīgā kārtā pārklājam pupiņu pļuriņu (:D). Kā priekšpēdējā kārta seko tomātu-papriku-kukurūzu mikslis. Arī vienmērīgi. Pāri visam izklājam sarīvēto sieru un sīpolu gabaliņus.
Liekam iekšā krāsnī un pēc kādām ~15 minūtēm Nachos ir gatavs. Finālā uzlej kādu no abām mērcēm un uzliek krējumu!
Rezumē:
- kopējais pagatavošanas laiks – ~20-30 min;
- 3 cilvēkiem šāda (kā bildēs) porcija ir krietni par daudz, 4 būtu ok
- izmaksas ~ 7 ls;
Lai labi garšo. :)