Padalīšos ar visiem savās šodienas vakariņās!
Viss, kas vajadzīgs; baltmaize - 300 g, trīs daiviņas ķiploku, vienu lielu vai trīs mazus sīpolus, 400 g rīsu, 15 g eļļas...
Mērcei; divas ēdamkarotes miltu, ūdens, divas ēdamkarotes tomātu pastas, divas ēdamkarotes krējuma, divas lauru lapas, apmēram piecas daiviņas.
Tātad tagad, pagatavošana!
Maltai gaļai pievieno caur gaļasmašīnu izmaltus sīpolu, ķiplokus, samērcētu maizi un garšvielas. Pievieno vārītus rīsus un izveido bumbiņas ap kādiem 40 gramiem, panē miltos un apcep sakarsētās taukvielās. Tad liek cepešpannā.
Katliņā sakarsētās taukvielās apcep miltus, pievieno ūdeni, tomātu pastu, krējumu, garšvielas, lauru lapas, ķiplokus. Mērci pārlej pāri tefteļiem un liek cepeškrāsnī uz apmēram 15 minūtēm - 200 grādos.