Visiem medus kūkas faniem!
Gatavojot šīs medus kūkas mīklu, es neizmantoju sviestu vai margarīnu, kā to parasti dara citās receptēs. Mīkla sanāk krēmīgas konsistences un to ir vieglāk uzklāt uz cepamās plāts, kārtas sanāk daudz plānākas.
Uzskatu, ka šī recepte ir vienkāršāka un ātrāk pagatavojama.
Šo medus kūku gatavoju kā pasūtījumu uz 80 gadu jubileju, tāpēc arī tāds noformējums:)
Receptes sastāvdaļas (gatavais iznākums ~ 2,5kg)
Mīkla:
1. 5 olas
2. 1 glāze cukurs (~220g)
3. 250g medus
4. 20-30g cepamais pulveris
5. 400-500g milti (3 - 4 glāzes, jo vienā glāzē ~150g milti)
Krēms:
6. 1,5kg skābais krējums
7. 170g cukurs (ja grib saldāku, tad pieber vairāk)
8. vanilīns vai vaniļas cukurs pēc garšas
Rotājumiem var izmantot:
šokolādes vai krāsainās skaidiņas, šokolādes krēmu, augļus vai var arī saberzt kārtu atgriezumus un tos pārkaisīt kūkai.
Labu apetīti (: