Vēl palicis neapēsts pagājušās sezonas medus. Tagad, pirms Ziemassvētkiem īstais laiks to izlietot.
Recepte pavisam vienkārša, gandrīz kā parastajai meduskūkai. Paskaidrojumi zem bildēm.
Nāc, un skaties!
Vēl palicis neapēsts pagājušās sezonas medus. Tagad, pirms Ziemassvētkiem īstais laiks to izlietot.
Recepte pavisam vienkārša, gandrīz kā parastajai meduskūkai. Paskaidrojumi zem bildēm.
Nāc, un skaties!
Bļodā karsēju glāzi medus, glāzi cukuru, 100 gr sviestu ar pusi tējkarotes dzeramās sodas, visu laiku intensīvi maisot. Kad saturs sāk krāsoties dzeltenā krāsā, kārsēšanu pārtraucu.
Vēl karstā masā iekuļu 3 glāzes miltu. Tad pakāpeniski pa vienai iekuļu ar karoti 4 olas. Vēl piemaisu 1 tējkaroti kakao pulveri krāsai, 1 ēdamkaroti pašgatavoto citrona - apelsīna garšvielu un 100 gr lauku skābo krējumu.
Vēl pievienoju tik daudz miltu, lai mīklu varu vēl apmaisīt bez piepūles ar koka karoti. Mīklai 15 minūtes jāatpūšas, tad tā ir gatava cepšanai.
Kēksiņu-groziņu cepamajā plātī salieku vienādus mīklas pikucīšus un lieku cept. Gatavību pārbaudu ar koka skaliņu.
Pirmā porcija gatava.
Nākošo porciju taisu dažādībai mazākus. Tie izcepas mazliet ātrāk.
Kā vienmēr atbildīgā brīdī fotoaparātam baterija jāuzlādē, tāpēc pastāstīšu izdarīto.
Kad kēksiņi atdzisuši, katru sagriežu kārtās. Saputoju skābo lauku krējumu ar cukuru un vanilijcukuru garšai. Dažādībai virs pirmās kārtas ir skāba ievārījuma kārta, vai putukrējums. Starp otro kārtu un virskārtu - cepuriti atkal putukrējums. Smukumam caur tējas sietiņu pārkaisu ar pūdercukuru. Virs cepurītes arī vēl kādu krikumu uzlieku. Tagad kūciņām vēsumā jāsavelkas un rītdien tās būs vislabākās. Garšas ziņā tās līdzīgas meduskūkai.
Man ledusskapī ir vienmēr mans vārītais skābā krējuma krēms ar kakao. Paniekojos arī ar to otrā cepuma zemajās kūciņās, kam nogriezu tikai cepurītes. Tās man būs vajadzīgas rītdien drupatām, jo no mīklas iznāca vēl viena plānā kārta pa visu lielo plāti. No tās kūciņas taisīšu rīt, iespējams, ka parādīšu, ja pietiks laika.